Categorieën
Denken

Stilte is goud.

”We zitten een poosje zonder iets te zeggen en kijken naar de wereld om ons heen. Om hiertoe in staat te zijn hebben we een leven lang moeten oefenen. Het schijnt dat alleen ouderen zo in tevredenheid naast elkaar kunnen zitten zonder iets te zeggen. De jongeren, onbezonnen en ongeduldig als ze zijn, moet altijd de stilte verbreken. Dat is zonde, want stilte is goud. Stilte is heilig. Het brengt mensen samen, want alleen mensen die zich met elkaar op hun gemak voelen,
kunnen zo zonder praten samenzijn.”
 – the Notebook, Nicholas Sparks  

Ik denk dat dit heus niet alleen weggelegd is voor ouderen. Ook jongeren kunnen stil zijn, samen. Maar dan moet je, je wel echt op je gemak voelen bij de ander. Er moeten geen ongemakkelijke stiltes vallen, die je al snel hebt bij mensen die je niet zo goed kent of waar je, je simpelweg niet bij op je gemak voelt. Dan zal jij of de ander proberen om snel iets te zeggen, wat dan ook, om de stilte te verdrijven. Samen stil zijn is iets voor geliefden, beste vrienden en familie. Daarom is het zo mooi.

Liefs, Linda

5 reacties op “Stilte is goud.”

Ja, bij de meeste mensen is het ook gewoon awkward als er stiltes vallen. Juist als je, je niet ongemakkelijk voelt bij iemand als er een stilte valt dat geeft aan dat je een bijzondere band hebt met diegene.

Eens! Jonge mensen kunnen dat ook, maar dan meer in de zin van ''genieten van het moment'' een heel oud iemand is denk ik meer ''tevreden'' met het leven en hoe het om dat moment is. Genieten en tevreden zijn in dat opzicht twee verschillende dingen denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *