Categorieën
Reizen

Snapshots van New York

Het is al meer dan twee maanden geleden dat ik een trip naar New York maakte samen met mijn vriend. Toen ik terugkwam van die vakantie was het een gekkenboel op mijn werk en daarnaast had ik ook nog allerlei leuke dingen gepland staan in mijn vrije tijd. Allemaal helemaal prima natuurlijk, maar dat zorgde er voor de zoveelste keer voor dat ik wekenlang niet aan schrijven voor mijn blog ben toegekomen. Ik had er natuurlijk voor kunnen kiezen om dan maar niks meer te delen over New York, maar ik vind het toch wel leuk om alsnog wat foto’s te laten zien. We hebben namelijk een fantastische tijd gehad in deze indrukwekkende, drukke, onvoorstelbaar grote en verrassende stad.

Wolkenkrabbers & heel veel fastfood
Er verschijnt als vanzelf weer een grote glimlach op mijn gezicht als ik terugdenk aan onze week in New York. Ik vond het echt een bijzondere ervaring om rond te lopen op plekken die je weet ik hoe vaak al in series en films voorbij hebt zien komen. Gele taxi’s, hotdogkraampjes op iedere straathoek, enorme mensenmassa’s, wolkenkrabbers die vanuit de verte niet eens zo hoog lijken maar immens groot worden als je dichterbij komt, de beste fastfoodketens en ga zo maar door. New York was alles wat ik ervan verwachtte en nog zoveel meer. Mijn vriend en ik werden enorm verrast door hoe vriendelijk veel inwoners van deze stad zijn. Je hoeft maar eventjes te kijken naar een plattegrond van de metro en er komt al meteen iemand naar je toe om je de weg te wijzen. Wij hebben tijdens onze trip vooral alle bekende toeristentrekpleisters bekeken en verder hebben we ons een weg door de stad gegeten. Zo-veel lekker eten. Ongelofelijk. Nou goed, tijd voor de foto’s!

Een paar leuke tips
Leuke tips voor New York vind je natuurlijk overal op internet, maar ik zal toch wat aanraders van ons delen. Ten eerste moet je als burgerliefhebber echt naar de Shake Shack voor de allerlekkerste burgers en bij Levain Bakery vind je overheerlijke chocolate chip cookies. Een honkbalwedstrijd bijwonen, wandelen over de Brooklyn Bridge, het uitzicht vanaf Rockefeller Center bewonderen, pannenkoeken bij Five Leaves in Brooklyn eten, alles wat los en vast zit eten op de foodmarket Smorgasburg in Brooklyn en wandelen over de High Line zijn ook echte aanraders. De rest moet je gewoon zelf lekker ervaren. Twijfel je nog over een tripje naar New York? Ik zeg: DOEN!

2 reacties op “Snapshots van New York”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *