Categorieën
Denken

Money can’t buy happiness

Iets meer dan een maand geleden kreeg ik te horen dat ik ontslagen zou worden bij mijn bijbaantje. Er was te weinig werk op de afdeling waar ik werkte, hoe jammer mijn baas het ook vond. Dik twee weken later had ik al mijn laatste werkdag en toen kon ik dus gaan solliciteren naar een nieuw baantje. Wie de laatste tijd heeft gezocht naar een bijbaantje weet wel hoe dat gaat. Mailtjes sturen naar alle mogelijke bedrijven en bij vrijwel alle bedrijven afgewezen worden. Ik ben al 21 jaar en in de bijbaantjes-wereld ben je dan ‘te oud’ voor veel werk. Al met al was het niet heel bemoedigend allemaal en ik begon me zorgen te maken, als de stresskip die ik ben.

Bron

Toen ging ik echter eens goed nadenken. Is het echt zo erg als ik even geen bijbaantje heb? Vanaf het begin van de middelbare school heb ik constant bijbaantjes gehad. Krantenwijken, post rondbrengen, achter de kassa werken. Mijn zaterdagen staan al heel lang in het teken van werken en nu was dat even niet zo. Opeens kon ik uitslapen op zaterdag en doen wat ik wil. Dat is toch juist iets om even van te genieten. Ik besloot dat alles wel goed zou komen. Ik zou blijven zoeken naar bijbaantjes, maar ondertussen zou ik genieten van mijn vrije zaterdag. Mijn studielening kon ik wel even iets hoger zetten om te zorgen dat ik geen geldproblemen krijg. En bovendien, is het echt zo erg om even wat minder geld uit te geven? Gewoon even wat minder spullen kopen en alleen een paar daagjes citytrippen deze zomer in plaats van een lange vakantie. Ach, dat valt allemaal wel te doen. Ik heb niks te klagen.

Ik ging die eerstvolgende zaterdag in de keuken aan de slag samen met mijn moeder. We maakten samen overheerlijke cannelloni en citroenijs als dessert. Ik wandelde door het bos met mijn hond. Ik ging hardlopen in het zonnetje en deed daarna nog wat yoga in onze tuin. Ik las een boek. Ik keek een aflevering van ‘90210’. Aan het einde van de dag keek ik terug op een heerlijke vrije dag en ik was uitgerust op zaterdagavond, wat bijna nooit voorkomt. Ik besefte me dat je geen werk of geld nodig hebt om gelukkig te zijn. Money can’t buy happiness. Gewoon genieten van het moment, de tijd nemen om dingen te doen met je familie, je grote liefde of je vrienden of juist eens een momentje pakken voor dingen waar je nooit aan toe komt. Je problemen loslaten en er vanuit gaan dat alles wel weer goed komt. Daar word je uiteindelijk gelukkiger van dan een nieuw paar schoenen.

Natuurlijk snap ik dat het niet bij alles zo werkt. Soms heb je echt grote problemen, die je niet zomaar even aan de kant kunt zetten. Maar bij mij heeft dit prima gewerkt. Als het moest zou ik dit nog wel een tijdje vol kunnen houden, maar gelukkig kan ik morgen alweer aan de slag bij mijn nieuwe bijbaantje.. in een boekhandel. Hét perfecte baantje voor een boekenwurm als ik. Ik heb dus wel geteld twee zaterdag vrij gehad en nu heb ik alweer een nieuwe baan. Niks om me zorgen over te maken dus. Weer eens geleerd dat ik moet vertrouwen dat alles wel los loopt.

Liefs, Linda

6 reacties op “Money can’t buy happiness”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *