Categorieën
Leven

Linda’s Helweek Dag #5

Ik heb de helnacht overleefd, maar dan ben je er nog niet. Er ligt nog een hele dag voor me, die ik waarschijnlijk heel slaperig door ga brengen. Ik heb niet veel slaap nodig, maar helemaal niet slapen heeft me gesloopt. Het thema van vandaag is rust en herstel. Dat kan ik wel gebruiken na de loodzware nacht. Hoe ik de dag door ga komen? Ik heb nog geen flauw idee.

coffee

Gisteren schreef ik al over de helnacht die ik zonder kleerscheuren ben doorgekomen, maar om 05.00 besluit ik toch even een dutje van 10 minuten te doen. Ik trek de moeheid gewoon echt niet meer. Daarna voel ik me als herboren. Het voelt alsof ik uren heb geslapen en mijn opkomende hoofdpijn en misselijkheid zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Gek, hoe zo’n powernap werkt als je lang niet geslapen hebt.

Ik ga vandaag winkelen met mijn vriend, maar eerst moet ik nog wat uurtjes overbruggen tot hij wakker wordt. Hij probeerde samen met mij de hele nacht wakker te blijven, maar om half 5 viel hij bijna rechtop in slaap. Ik heb hem dan ook gedwongen om lekker wat uurtjes te slapen. Dan is ten minste een van ons helder genoeg om auto te rijden zonder ergens tegenaan te knallen.

De tijd tussen 05.00 en 09.00 is één wazige vlek in mijn herinneringen. Als ik naar mijn to do-list kijk zie ik dat ik een uur yoga heb gedaan, ontbeten heb, een blog heb geschreven, de krant en Helweek heb gelezen en nog wat op internet heb gezeten. Blijkbaar had ik daar vier uur voor nodig. Schrijven en vooral ook denken gaat heel langzaam als je weinig geslapen hebt. Dat verklaart misschien wel iets.

Voor we gaan winkelen neem ik een lekkere lange douche. Ik sluit af met ijskoud water. Tipje van Erik Bertrand Larssen. Het werkt. Ik voel me weer even fris en wakker. Tijd om naar de stad te gaan. We nemen alle tijd om te winkelen en ik vind een leuk t-shirt, een trui, een nieuwe bronzer en wat kleine prulletjes bij de Hema. Tussendoor lunchen we lekker op een terras en ik ben dan wel toe aan koffie. Op zich kun je nog prima functioneren na een nacht niet slapen, maar ik voel me wel heel wazig. Mijn hoofd lijkt vol te zitten met een dikke mist en ik besef vaak pas wat ik zeg als ik het al gezegd heb. Ik ben simpelweg een beetje gaar vandaag.

IMG_0725

IMG_0726

Ik lever een biebboek in en snuffel even rond tussen de andere boeken. Dat levert vier nieuwe leesboeken op. Tot dan toe gaat het goed, maar opeens gaat mijn humeur in razend tempo achteruit door mijn moeheid. Ik raak geïrriteerd door elk klein dingetje en ik voel hoofdpijn opkomen. We doen snel de laatste dingen en gaan naar huis. Dat is maar beter ook, want mijn vriend weet dat ik geen leuk vriendinnetje ben op zo’n moment. Ik ben zo moe dat ik op een punt gekomen ben dat ik mezelf strontvervelend vind.

Thuis weet ik niet hoe snel ik mezelf op mijn bed moet gooien. Snel een half uurtje slapen en ik ben weer even lieftallig als altijd (HAHA, I wish). Erik Bertrand Larssen kan de pot op met zijn ‘efficiënte rustmethoden’. Ik heb geen zin om te proberen in slaap te vallen met een sleutelbos in mijn hand, die op de grond valt en me wekt zo gauw ik echt in slaap val. Nee, ik wil gewoon echt even slapen. Dat is de enige oplossing voor mijn slechte humeur.

De avond breng ik lezend door. Dat heb ik wel verdiend na een dag vechten tegen de slaap. Als het eindelijk 22.00 is, weet ik niet hoe snel ik onder mijn dekens moet kruipen. Slaap! Ja! Eindelijk! Ik heb het gemist.

De conclusie van vandaag? Een nachtje doorhalen is best te doen. De dag erna wordt het pas echt moeilijk. Bij mij is een dutje op een gegeven moment niet te vermijden, want ik word onredelijk en geïrriteerd door mijn moeheid. Ik ben absoluut uit mijn comfort zone gestapt met de helnacht. Niet iets om snel nog eens te doen, maar het is fijn om te weten dat ik een nachtje door kan halen als het echt nodig is. Zonder grote problemen, al word ik er wel bitchy van ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *