Categorieën
Leven

Lichtpuntjes in 2020

Dit jaar leek soms eindeloos te duren, maar ondanks alles zijn we nu toch echt aanbeland op de laatste dag van 2020. Het lijkt alsof er alleen maar vervelende dingen zijn gebeurd, maar als ik zo terugblik had ik eigenlijk best een prima jaar. Het was een beetje saai soms, maar gelukkig zijn erge dieptepunten me ook bespaard gebleven. En gelukkig waren er ook heel wat lichtpuntjes die me door de sleur van het thuiszitten heen hielpen.

Feestjes, concerten en meer leuks
Je zou het bijna vergeten, maar in de eerste maanden van het jaar was er nog niks aan de hand. Ik ging onder andere naar een balletvoorstelling met mijn beste vriendin, vierde mijn verjaardag met vrienden in een propvol Tivoli, deed mee aan een pubquiz in een restaurant in plaats van thuis, vierde carnaval in mijn hometown, borrelde erop los met mijn collega’s en ik ging naar concerten van Joshua Radin, the Darkness en Jade Bird. Genoeg leuks om op te teren in de lockdown die volgde in het voorjaar.

Gezelligheid thuis
De eerste lockdown kwam ik onder andere door met gezellige dagen met mijn vriend Niels en mijn huisgenoten. We vierden koningsdag op ons balkon met de bovenbuurman als DJ vanaf zijn balkon en we hielden regelmatig spelletjesavonden om de tijd door te komen. Verder hielpen wandelingen in de zon met het lieve hondje van de vorige huisgenote van Niels ook om onze dagen op te leuken.

Familie en vrienden extra waarderen
Na de lockdown was het tijd om al het sociale gemis in te halen. Van een weekje vakantie bij mijn ouders thuis tot etentjes met mijn favoriete nichtje en op het terras zitten met vriendinnen, het was allemaal zo ontzettend fijn. Normaal gesproken ben ik al ontzettend blij met al deze lieverds in mijn leven, maar dit jaar waardeerde ik het allemaal nog nét wat extra.

Een weekendje in Brugge
Een uitgebreide vakantie zagen Niels en ik niet zitten met alle Corona-maatregelen, maar we durfden het wel aan om twee dagen naar Brugge te gaan. Het was heerlijk om in alle rust te kunnen genieten van een stad die normaal overspoeld wordt door toeristen. Verder gingen we nog een weekendje naar Groningen, maar dat vonden we helaas een beetje tegenvallen.

Samenwonen met Niels
Het absolute hoogtepunt van dit jaar was de beslissing om samen te gaan wonen met mijn lieftallige vriendje. Het was een vrij spontane beslissing zoals ik eerder al eens schreef en dat maakte het misschien nog wel leuker. De afgelopen maanden hebben we er een heerlijk knus plekje van gemaakt en we genieten nog steeds volop van veel tijd samen doorbrengen. Dat maakt zelfs een jaar als dit jaar best te doen.

Danslessen volgen
In het najaar schreef ik me in bij een dansvereniging omdat ik het zo miste om danslessen te volgen. Het was al zo’n 5 jaar geleden dat ik mijn laatste dansles had, maar bij mijn eerste les Afrikaanse dans was het weer genieten geblazen net als vroeger. Op het moment ben ik bezig met Dancehall lessen en ook dat is heerlijk om te doen. Hier ga ik zeker weten mee door volgend jaar!

Op de valreep een nieuw baan in de wacht slepen
Ik heb vrijwel het hele jaar gewerkt als copywriter bij een reisorganisatie, maar eind oktober kreeg ik te horen dat het helaas niet mogelijk was om mijn contract nog eens te verlengen tot een vast contract. Ik zag het al een beetje aankomen omdat de reissector op z’n zachtst gezegd niet zo lekker loopt op het moment en ik was ook al aan het solliciteren op allerlei functies. Binnen een paar weken sleepte ik gelukkig een nieuwe baan als copywriter in de wacht. Aanstaande maandag heb ik mijn eerste werkdag en ik heb superveel zin in deze nieuwe uitdaging!

Al met al was het dus helemaal niet zo’n vreselijk jaar voor mij. Op naar een nieuw jaar waarin we hopelijk snel weer meer kunnen, want ik kan niet wachten op festivals, concerten, feestjes en vakanties. Gelukkig nieuwjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *