Lekker lezen in #Boektober

Als ik een blik uit mijn raam werp zie ik een lichtgrijze lucht en oranje en gele blaadjes die door de straten worden geblazen. De eerste regendruppeltjes verzamelen zich op de ruit. We kunnen er niet omheen. Het is herfst en het is fris en guur en regenachtig buiten. Wat doe je dan? Op de bank kruipen met een een kop koffie, een film kijken, wat op internet ronddwalen óf een boek uit de kast trekken. Ik kies een maand lang voor het laatste, want het is #Boektober. Deze challenge is bedacht door Dagmar om iedereen aan te sporen om zoveel mogelijk te lezen in deze maand en daar doe ik natuurlijk vrolijk aan mee.

7977IkgeefjedezonCVRgebRGB92000000161707139200000018193842yoga-girl-182899200000036035014

Wat ga ik lezen?

  • Ik geef je de zon: Ik heb al zoveel enthousiaste verhalen gehoord over dit boek dat ik het wel moet kopen. Ik heb nog een boekenbon liggen in een diep donker hoekje van een la en die moet ik nog even hieraan besteden. Ik ben benieuwd!
  • Het hart van alle dingen: Dit boek stond al een tijd in mijn kast en begin september ben ik er eindelijk aan begonnen. Het is best een leuk verhaal, maar het grijpt me niet echt. Dat zorgt ervoor dat ik niet zo snel door deze dikke pil heenkom. Daar gaat deze maand hopelijk verandering in komen.
  • Koekoeksjong: Dit boek staat ook al te lang in mijn kast. Normaal gesproken houd ik niet zo van thrillers, maar voor een goede detective maak ik graag een uitzondering. Ik ben gek op alles wat J.K. Rowling schrijft, dus ik heb hoge verwachtingen.
  • Yoga Girl: Deze moet ik, net als Ik geef je de zon, nog aanschaffen. Ook hier heb ik al zoveel lovende reacties over gelezen. Ik volg de schrijfster van het boek op Instagram en ze is geweldig. Ik wil graag meer te weten komen over yoga en de lifestyle die daarbij hoort en volgens mij is dit boek daar heel goed geschikt voor.
  • De gloriedagen van Walter Gom: Dit boek kan ik alvast van mijn lijstje afstrepen, want het is al uit. Het was best een leuk verhaal en het las vlot, maar geen boek waar je nog vaak aan terug zult denken omdat het zo geweldig is. Een prima boek als je iets makkelijks wilt lezen, maar geen echte aanrader.

Ik ben erg benieuwd of het gaat lukken om al deze boeken uit te lezen deze maand. In een gemiddeld maand lees ik ongeveer drie boeken, dus ik zal wel mijn best moeten doen. Het hart van alle dingen is best een dik boek, dus dat maakt de uitdaging extra moeilijk. Ik ga proberen om ieder vrij minuutje te besteden aan lezen. Minder doelloos op mijn iPhone kijken, meer lezen. Minder series kijken, meer lezen. Morgen moet ik een stukje met de trein reizen. Dat is in ieder geval al een goede omgeving om te lezen. Mocht een bepaald boek heel goed bevallen, dan zul je zeker een review terugvinden op deze blog.

5 thoughts on “Lekker lezen in #Boektober

    1. Ik ben nog niet zo lang bezig in het boek, maar ik vind het nu al geweldig inderdaad. Ik ben sowieso een fan van de schrijfstijl van Rowling. Zo lekker Brits :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *