Het beste van 2021

Een beetje saai maar gelukkig zonder grote dieptepunten. Zo omschreef ik 2020 rond de vorige jaarwisseling en voor 2021 geldt hetzelfde. Ook dit jaar was er weer eentje met weinig om naar uit te kijken, weinig onvergetelijke momenten en vooral heel veel dagen die allemaal op elkaar lijken. Vaak maakte me dat ontzettend somber, maar gelukkig waren mijn vrienden, familie en Niels er om me erdoorheen te slepen. En gelukkig was er hier en daar toch ruimte voor fijne momenten. Dit waren de beste dingen van dit jaar:

 • Een auto kopen: Wat is het toch fijn om een eigen auto te hebben en niet altijd afhankelijk te zijn van het overvolle OV. Ik ben niet echt een held in de auto, maar in onze Suzuki Alto voel ik me verrassend comfortabel. Voor het drukke verkeer in Utrecht of een ritje van 2 uur naar mijn ouders draai ik m’n hand ondertussen niet meer om.
 • Op vakantie gaan naar Italië: Ik schreef hier al eerder hoe Niels en ik genoten hebben van onze vakantie naar Italië. Wat was het lekker om na ruim 2 jaar weer eens op zonvakantie te gaan en ons vol te proppen met pasta, pizza en nog veel meer.
 • Een weekendje weg naar Vlieland: Op de boot naar Vlieland toe scheen de zon zo hard dat Niels van top tot teen verbrandde, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben lekker gewandeld door de duinen en gelezen op het strand van Vlieland. Wat een fijn weekend was dat!
 • Eindelijk weer naar een paar feestjes: Het lijkt alweer eeuwen geleden, maar wat was het heerlijk om in de zomer weer eens uit te kunnen gaan. Zo ging ik naar een feestje op een boot met vrienden en danste ik een paar weken later alsof mijn leven er vanaf hing bij Fiesta Macumba. Ik kan niet wachten tot dit weer allemaal kan!
 • Concert van Kraantje Pappie: In een normaal jaar vol festivals en concerten was het concert van Kraantje Pappie waarschijnlijk niet bij mijn favorieten geëindigd, maar dit jaar was ik allang blij dat ik überhaupt nog eens naar een concert kon. En dan ook nog eens met favoriete gezelschap om een feestje mee te bouwen: mijn nicht, haar vriend en Niels.
 • Beginnen aan een avondopleiding: Ik wilde mijn vaardigheden uitbreiden voor mijn werk en daarom schreef ik me een paar maanden geleden in voor een opleiding contentmarketing. Het is soms best zwaar om een opleiding te doen naast een 40-urige werkweek maar het is wel heel fijn om weer eens iets nieuws te leren en dat ook toe te kunnen passen in mijn werk. Ik ben heel benieuwd naar wat ik de komende maanden allemaal ga leren.
 • Nieuwe films in de bios: Ik ga heel graag naar de bioscoop en ik was dan ook heel blij dat er dit jaar eindelijk weer nieuwe films verschenen. Mijn favorieten dit jaar waren Black Widow en House of Gucci. Ik wil ook nog heel graag naar de nieuwe Spiderman en The Matrix 4, dus ik hoop dat de bios snel weer open mag.
 • Dansles en yogalessen: Met mijn grote liefde hardlopen gaat het al een tijd niet zo lekker door allerlei blessures, maar ik volgde wel een hoop danslessen en yogalessen dit jaar. Ik zit bij een dansvereniging waar je ieder blok een nieuwe dansstijl kunt kiezen en dat bevalt me ontzettend goed. Qua yoga heb ik vooral veel yin lessen gevolgd om lekker te ontspannen.
 • Vrienden en familie zien: Ik denk dat ik nog nooit zoveel op bezoek ben geweest en anderen op bezoek heb gehad als dit jaar. Dat krijg je van die lockdowns. Mijn ouders kwamen regelmatig op bezoek in Utrecht, ik ging bij mijn broer op bezoek in Duitsland en ging regelmatig bij vriendinnen langs om spelletjes te doen, een film te kijken of om gewoon een paar uurtjes bij te kletsen. Ik ben een gelukkig mens met al deze lieverds in mijn leven om tijd mee door te brengen.
 • Beter voor mezelf zorgen: Ik ging dit jaar voor het eerst naar een osteopaat om van de lage rugpijn af te komen waar ik al jaren mee rondloop. Ik ben al naar meerdere fysiotherapeuten geweest hiermee, maar dat hielp steeds maar eventjes. Het lijkt erop dat dit wel écht helpt, dus laten we het hopen dat dit de oplossing is. Ook heb ik dit jaar hard gewerkt om mijn hormooncyclus in balans te krijgen, want ik heb het vermoeden dat ik op die manier van de depressieve dagen af kan komen waar ik iedere maand weer last van heb. Ik ben er nog niet helemaal, maar acupunctuur heeft wel al voor iets meer balans gezorgd. Hopelijk lukt het in 2022 om me echt fit en fijn te voelen.

En dan nu op naar een nieuw jaar waarin hopelijk een stuk meer kan dan in 2021. Dat hebben we ondertussen wel weer eens verdiend. Gelukkig nieuwjaar!

2 thoughts on “Het beste van 2021

 1. Wat leuk dat je ieder blok een andere stijl kan kiezen. Ik volgde ooit een dansles met alle stijlen in 1 les, dat vond ik echt heel leuk. Dit jaar ben ik ook weer begonnen met dansen, maar ik heb nu gewoon een stijl moeten kiezen. Fijne jaarwisseling en op naar een jaar waarin je hopelijk weer veel mooie herinneringen mag maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *