Happy every day!

Een hele tijd geleden schreef ik dat ik begonnen was met de 100 happy days challenge. Ondertussen zijn we al meer dan 100 dagen verder en ik kan met trots zeggen dat het me gelukt is om iedere dag een foto te plaatsen van iets waar ik op dat moment blij van werd. Af en toe was het moeilijk, want niet iedere dag bestaat alleen maar uit rozengeur en maneschijn. Dat zullen jullie net zo goed weten als ik. Toch viel de challenge me uiteindelijk wel mee. Hoe langer je ermee bezig bent, hoe makkelijk het wordt om de mooie dingen in een dag te zien. Natuurlijk ben ik niet 100 dagen non-stop gelukkig geweest, maar in iedere dag is toch minstens één mooi momentje te vinden.


Het mooie aan 100 happy days is dat je iedere dag bewust bezig bent met positieve dingen. Het is zo makkelijk om te klagen en alle negatieve dingen in het leven te zien. Die vervelende hoofdpijn die je al dagenlang kwelt, klusjes waar je steeds maar tegenop ziet of de echt rotte dingen des levens zoals een dierbare die ziek wordt of de verschrikkelijke vliegtuigcrash van vorige week. We worden constant omringd door negativiteit, maar het is aan jezelf om daar verandering in te brengen en meer naar de goede dingen te kijken. De positieve momentjes hoeven heus niet altijd groot te zijn. Met een bord comfort-food en je favoriete serie op de bank hangen, het zonnetje dat schijnt, een vreemde die naar je glimlacht. Het kan zo simpel zijn. Probeer gewoon iedere dag even stil te staan bij de dingen die die dag leuk maakten. Dat kun je doen door dankbaarheids-lijstjes te maken, maar zoals ik al zei werkt deze challenge daar ook prima bij.

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik deze 100 dagen positiever in het leven stond. Juist door zelf positief en vrolijk door het leven te huppelen, wordt je leven alleen maar leuker. Vrolijkheid is namelijk aanstekelijk en als jij aardig bent, zullen mensen vanzelf aardiger tegen jou doen. Natuurlijk werkt ook dit weer niet iedere dag, maar je mag natuurlijk best wel eens een baaldag hebben. Zolang je over het algemeen maar blij door het leven gaat. Ik ben dus hartstikke enthousiast over deze challenge en ik raad het iedereen aan. Bij deze nog wat voorbeeldjes van mijn foto’s voor de challenge:

 Optreden met mijn modern/jazz-dansgroep – Een zomer vol festivals –
Genieten bij een concert van John Butler – Eindelijk weer eens 10 kilometer hardlopen

 

1000 KM hardgelopen met Nike+. Zo trots! – Samen met een groepje studenten maakte ik een tijdschrift voor school. Ik deed de vormgeving en dit is de cover. – Nieuwe Nikeeees – Mijn buikje rond eten – Gek doen in de auto met mijn vriendje – Pinkpop!
Liefs, Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *