Categorieën
Leven

De afgelopen weken in ’t kort

Het voelt alsof het eeuwen geleden is dat ik voor het laatst een blogje tikte. Stiekem is het ook alweer anderhalve maand geleden en ik mis het. Ik heb geen doordachte, diepe redenen waarom ik even van de radarbeelden verdwenen was. Geen internetvrije maand of genoeg van het online delen van dingen. Nee, ik had het gewoon veel te druk met van alles en nog wat. In drukke tijden is mijn blog nu eenmaal het eerste wat naar de achtergrond verdwijnt.

Nu is het tijd om jullie een update te geven waar ik me dan wel niet allemaal mee bezig hield de afgelopen tijd. 

Bron

 * Ik maakte veel uren bij mijn nieuwe bijbaantje, dat ondertussen al niet meer zo nieuw is. Flink wat vakantiedagen en ook bijna ieder weekend bracht ik door in de boekwinkel. Ik vind het heerlijk om de hele dag omringd te zijn met meer boeken dan ik ooit lezen kan. Gezellige praatjes maken met klanten over goede boeken en zelf de hele tijd mental notes maken van boeken die ik graag wil lezen. Kortom, een bijbaantje naar mijn hart.

* Op mijn opleiding hield ik me bezig met mijn medium-blok: tijdschrift. De eerste weken stonden vooral in het teken van theorie, maar er moest ook veel geschreven worden. Ik maakte onder andere een reportage over Ayurvedisch koken, een achtergrondverhaal over de invloed van dialect spreken bij de opvoeding en ik interviewde de uitgeefdirecteur van Van Dale. Hartstikke leuk om te doen allemaal. Ik houd echt van schrijven en puzzelen om de juiste woorden te vinden voor je verhaal. Op dit moment zijn we ons eigen tijdschrift aan het maken met een groepje studenten. Ons tijdschrift heet ‘Krent’ en het is bedoeld voor mensen die weinig te besteden hebben, maar toch leuke dingen willen doen. Ik doe de vormgeving voor het blad. Heel anders dan schrijven, maar wel erg leuk en leerzaam. Ik ben heel benieuwd hoe ons tijdschrift er uiteindelijk uit gaat zien.

* Ik heb alles behalve op mijn luie reet gezeten de afgelopen weken. Op 29 en 30 mei deed ik namelijk mee aan dansvoorstellingen met mijn Modern Jazz-dansgroep. We voerden vijf verschillende dansen op met de groep en daarnaast deed ik ook nog een extra dans met een klein groepje meiden. Daar moest natuurlijk keihard voor getraind worden. Iedere week besteedde ik minstens twee avonden aan danstrainingen, maar het was het allemaal waard. Het waren fantastische avonden en als ik de toeschouwers mag geloven, zag het er ook allemaal heel mooi uit. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

 

* Ook op muzikaal gebied had ik het druk. Ik bezocht maar liefst twee concerten en een festival. Op een zondagavond in mei ging ik naar Keulen voor een optreden van het John Butler Trio. ‘Ocean’ is een nummer dat ik thuis grijsdraai en het was prachtig om dat eens live te zien en horen. Het hele optreden was één muzikaal meesterwerk. Ik heb echt genoten. Het optreden van New Cool Collective in Maastricht stond als tweede op de planning. Ook dit was een hele toffe avond met goede muziek. Maar het mooiste van alles was toch wel Pinkpop. Het waren weer drie dagen vol muziek, heerlijk weer en gezelligheid met vrienden. De line-up loog er niet om dit jaar. The Rolling Stones, Arcade Fire, Arctic Monkeys, John Mayer, Metallica, Editors, Limp Bizkit en nog veel meer. Wat mij betreft was dit de beste Pinkpop-editie tot nu toe.

Je snapt dus dat ik het heerlijk druk heb gehad. Maar nu is het tijd om me weer eens op het bloggen te storten. Verwacht veel 100 happy days-updates, want daar ben ik nog altijd mee bezig. Ook komt er nog een girlscamp-update en hopelijk nog veel meer. Stay tuned!

Liefs, Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *