Categorieën
Leven

De 18 beste dingen van 2018

Laten we maar meteen beginnen met een cliché: wat is dit jaar omgevlogen, zeg. Je hoort vaak dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan naarmate je ouder wordt en daar ben ik het helemaal mee eens. Van het regelmatig bloggen is dit jaar wederom weinig terechtgekomen, surprise surprise. Dat zet ik vandaag recht met de beste momenten van 2018. Tijd voor #18of2018. Vorig jaar deelde ik mijn #17of2017 naar voorbeeld van Marlou via Twitter, maar ik doe nog maar heel weinig met mijn Twitter-account. Vandaar dat ik ga voor een ouderwets blogje. Let’s get going!

1. Verhuizen naar een nieuw appartement
Ik schreef eerder al een blogje over de verhuizing van mijn vriend Filip en mij naar een groter en mooier appartement. Nog steeds in ons geliefde Den Bosch, maar dan net iets verder weg van het centrum. Ruim een half jaar later zijn we nog steeds dolgelukkig met alle ruimte die we erbij hebben gekregen, het balkon, de vaatwasser en eigenlijk alles in ons fijne huisje.

2. Vakantie naar New York
Ook hier schreef ik eerder al een blog over. Filip en ik aten ons vooral een weg door New York heen met burgers, donuts, chocolate chip cookies en nog veel meer. Heerlijk! Verder zagen we natuurlijk alle mooie plekken van deze stad zoals het uitzicht vanaf Top of the Rock, Central Park, Brooklyn en nog veel meer. Het was een onvergetelijke week!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten

3. Nieuwe vrienden maken
Ik leerde dit jaar flink wat fijne nieuwe mensen kennen en ondertussen zijn maar liefst 3 van die mensen goeie vrienden geworden. Het blijft bijzonder hoe je soms zo goed klikt met iemand dat het lijkt alsof je altijd al bevriend bent geweest. Ik kan me mijn leven niet meer voorstellen zonder lieve Brie, Sabine en Niels erin in ieder geval.

4. Het concert van Taylor Swift in Manchester
Samen met mijn vriendin en mede Taylor Swift-fangirl Steef maakte ik dit jaar een tripje naar Manchester. Daar genoten we van een gezellig weekend en een geweldig concert vanuit het puntje van het Etihad stadion. We hadden zo ongeveer een verrekijker nodig om Taylor te kunnen zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik denk nog altijd met een lach op mijn gezicht terug aan deze fijne avond die bestond uit keihard ieder nummer meeblèren.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

5. Hardlopen en yoga, altijd
Hierbij bedoel ik niet een specifiek moment dit jaar, maar het feit dat ik het hele jaar door blij werd van hardlopen en yogalessen. Soms is er niets lekkerder dan een half uurtje mijn hoofd leegrennen en mijn bloed laten pompen of juist in alle rust mijn hele lijf stretchen. Hier ga ik volgend jaar zeker weten gewoon mee door.

6. Leuke werktripjes en mooie content maken
Ook dit jaar werkte ik het hele jaar als redacteur bij route.nl. Dit jaar maakten we voor het eerst digitale magazines en daarvoor mocht ik op pad met mijn lievelingscollega Anouck. We gingen onder andere bevers spotten in een bootje op een mooie lentedag en overnachten in een yurt op de Veluwe in de zomer. Ondertussen zijn de digitale magazines geschrapt, mijn collega heeft een nieuwe baan gevonden en ook mijn manager die dit allemaal mogelijk maakte werkt niet meer bij route.nl, maar de mooie herinneringen zijn blijvend.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

7. Srprs.me tripje
Na onze verhuizing was onze spaarrekening aardig uitgeput. We kozen daarom deze zomer niet voor een echte vakantie, maar voor een kort Srprs.me tripje met de auto. Onze eerste bestemming was Clervaux in Luxemburg en de tweede bestemming was Brugge. Precies wat we nodig hadden na al dat verhuizen.

8. Gezellige feestjes, festivals en concerten met vrienden
Er kan maar weinig fout gaan als een avond is gevuld met muziek en vrienden wat mij betreft. Van avondjes non-stop meezingen met liedjes met mijn liefste vriendinnen tot een bloedhete Rock Werchter, concerten van onder andere Belle & Sebastian en Editors, de hele nacht dansen op drum and bass met m’n broer en nog veel meer, het was allemaal even fijn.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

9. Naar de Lion King musical met mam
Ik woon op ruim anderhalf uur rijden van mijn ouders en dat zorgt ervoor dat ik ze niet iedere week zie. Ik probeer regelmatig toch even terug te gaan naar het Limburgse land, maar af en toe komen mijn ouders ook onze kant op om iets leuks te doen. Zo ging ik begin dit jaar naar de Lion King met mijn moeder en dat was echt heel leuk.

10. Een dagje alpaca’s en biggetjes knuffelen
Mijn vriendin Steef is helemaal gek van alpaca’s en daarom trakteerde ik haar op een dagje knuffelen met deze schattige beesten voor haar verjaardag. We ontdekten dat alpaca’s echt ongelofelijk zacht zijn en dat ze gekke geluidjes maken. Verder kroelde ik met biggetjes, mijn lievelingsdieren, en toen kon de dag al helemaal niet meer stuk.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

11. Een bezoekje aan de Harry Potter studios
In oktober brachten we een weekend in Londen door met een groep vrienden. De mannen in het gezelschap waren er speciaal voor een American Football wedstrijd, maar daar hadden mijn vrouwelijke bondgenoot Els en ik geen zin in. Wij vulden de tijd met blij rondhuppelen door de Harry Potter studios. Wát een plek!

12. Datenights en bankhangen met Filip
Het is soms even zoeken naar een vrije avond tussen al het werken, sporten en dingen met vrienden doen door. Toch vinden mijn vriend Filip en ik altijd weer de tijd om ook met z’n tweetjes leuke dingen te doen. Lekker uiteten gaan, naar de zoveelste film met ons biosabonnement, een dagje rondstruinen door een stad of juist op de bank hangen. Allemaal fijn.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

13. Spelletjesavonden
Dit jaar maakten we meer tijd vrij voor gezellige avonden met bordspellen of computerspellen, met mijn vriend alleen of samen met vrienden. 30 seconds, exploding kittens, mario party, ik vind het allemaal even leuk. Lekker hapje en een drankje erbij en je hebt de perfecte avond wat mij betreft. Oh en de twee popquizes waar we dit jaar aan meededen waren ook super leuk!

14. Me nog meer thuisvoelen in Den Bosch
Zelfs na iets van 7 jaar in Brabant wonen ben ik nog steeds een rasechte Limburger met accent en al. Toch gaat ook Brabant en dan vooral Den Bosch steeds meer als thuis voelen. Ik kan niets anders als trots voelen als ik door ‘mijn stadje’ loop of fiets. Ik deelde een paar van mijn Den Bosch-tips als eens op in de buurt: klik hier om het te lezen.

15. Mooie films, boeken, series en games om lekker mee te relaxen
Ik kan zo intens blij worden van een hele dag wegkruipen op de bank met een boek als ik het erg druk heb gehad, wegdromen bij een mooie film in de bioscoop of me helemaal verliezen in een game. Aanraders van dit jaar zijn onder andere de films Call me by your name en Love, Simon. Qua boeken ga ik voor Outlander en ready player one. De beste serie die ik dit jaar keek was de anime Attack on Titan. Hier laat ik het bij anders wordt dit een enorme lijst zonder dat ik het doorheb.

View this post on Instagram

A post shared by Linda Milder (@lindamilder) on

16. Samenwerken aan een tof projectje met Filip
Ik mocht het afgelopen jaar heerlijk veel ideeën ten uitvoer brengen op mijn werk. Zo bedacht ik dat het leuk was om een spookverhaal in audiovorm te maken voor ons digitale magazine met herfstthema. Ik zocht een toffe legende, herschreef dat tot een verhaal en liet dat inspreken en monteren door mijn persoonlijke audiogeek. Ik ben nog steeds trots op het resultaat. Beluister het hier.

17. Meer rust nemen
Ik houd van actie en dingen afstrepen van mijn to do-list. Een beetje teveel zelfs. Dat heeft er al vaak genoeg voor gezorgd dat ik mezelf voorbij liep en doodongelukkig werd. Dit jaar heb ik dat tot een minimum kunnen beperken. Ik heb sinds begin dit jaar om de week de vrijdag vrij en dat helpt al enorm. Verder plan ik regelmatig bewust een vrije dag in voor mezelf zodat ik dan kan doen waar ik op dat moment zin in heb en eventjes niks moet. Dit alles zorgde ervoor dat ik veel kalmer en minder gestresst was in 2018.

18. Ik leerde accepteren dat het soms niet zo lekker gaat
De afgelopen jaren zat ik regelmatig in de knoop met mezelf. Veel twijfels, periodes waarin helemaal niets leuk leek en alles zo zinloos leek. Veel mensen om me heen hebben daar waarschijnlijk niks van gemerkt omdat ik heel goed ben in doorzetten en gewoon blijven lachen. Ik denk dat ik dit jaar pas voor het echt leerde om het te accepteren als ik me even niet oké voel. Niet meteen wegrennen en alles eraan doen om me weer zo snel mogelijk fijn te voelen, maar gewoon afwachten en rust nemen. Luisteren naar mezelf, want in die donkere gedachten schuilen soms waarheden die de moeite van het overdenken waard zijn. Dat is het allerbelangrijkste wat ik mee wil nemen naar volgend jaar.

Al met al was het een mooi jaar vol hoogtepunten. Ik heb zo ontzettend veel toffe dingen mogen doen met mijn lieve familie en vrienden om me heen.  Op naar een net zo mooi 2019!

Één reactie op “De 18 beste dingen van 2018”

Wat een blij-makend blogje Linda. Zo goed en inspirerend om je punten 17 en 18 te lezen. Ik worstel hier nog steeds mee, maar het gaat steeds beter! De beste wensen voor 2019!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *