Books project

Ik geloof dat ik koopverslaafd ben. Dan hebben we het niet over schoenen of tassen, zoals bij veel vrouwen het geval is, maar over boeken. Ik blijf gewoon maar boeken kopen en de boekenkast wordt maar voller en voller. Vooral de acties van Bol.com kan ik altijd moeilijk weerstaan. ‘3e boek gratis’ en dat soort dingen.. dan moet je gewoon iets kopen. In het American Book Center kan ik me ook nooit inhouden. Dan zie ik het ene na het andere boek wat ik graag wil hebben en probeer je dan maar eens in te houden.

Het hebben van een kast vol boeken is natuurlijk hartstikke fijn als je een boekenwurm bent als ik, maar het probleem is dat een groot deel van de boeken steeds maar ongelezen blijft liggen. Als ik een nieuw boek koop begin ik daar meestal direct in te lezen en op die manier blijven bepaalde boeken steeds maar staan. Op mijn boekenrek op mijn kamer staat een hele rij boeken die ik nog moet lezen. Sommige boeken staan er al zo’n 3 jaar zonder te zijn aangeraakt. Dat is hartstikke zonde en daar moet verandering in komen. Vandaar dit boekenproject.

Het plan: alle boeken lezen die ik nog niet gelezen heb en dan mag ik erna weer als een dolle nieuwe boeken kopen. Ik begin eerst met het boekenrek op mijn eigen kamer. Ik ga proberen om zoveel mogelijk boeken uit te lezen deze zomer. Dit zijn de boeken:

Koud bier en krokodillen – Roff Smith
Heldere hemel – Tom Lanoye
Fifty shades freed – E.L. James (ja ja, ik weet dat het afschuwelijk slecht geschreven boeken zijn)
Kingdom of fear – Hunter S. Thompson
Fashionista – Julie Dam
The curious incident of the dog in the nigt-time – Mark Haddon
The book of tomorrow – Cecelia Ahern
One day – David Nicholls
Never let me go – Kazuo Ishiguro
Duel – Joost Zwagerman
Nachtreizigers – David Baldacci
Huid en Haar – Arnon Grunberg
Voor liefde zie de letter L – Paola Calvetti
Burton on Burton – Tim Burton
Zoals jullie kunnen zien zal ik me niet vervelen deze vakantie. Na de zomer zal ik een update schrijven over welke boeken ik allemaal heb gelezen en boeken die ik ernaast nog heb gelezen. Zo, en nu ga ik lezen ;)

5 thoughts on “Books project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *