Zurück aus Berlin

Een week geleden kwam ik terug uit Berlijn. Een stuk later dan gepland, want we hadden duizend en een vertragingen en ik had echt knallende hoofdpijn. Ik was dus blij toen mijn hoofd eindelijk het kussen raakte van mijn vertrouwde bedje met het vertrouwde gesnurk van mijn vriend naast me.De dagen die volgden bestonden uit een wirwar van kleren wassen, bijslapen, rotzooi opruimen, presentaties houden op school, koffer weer inpakken om terug naar Limburg te gaan, Pinkpop, eindgesprek op school en genieten van de zon. Gisteren wilde ik dan eindelijk tijd nemen om een blog te schrijven over Berlijn, maar toen lag internet eruit. Dat verklaart dus mijn afwezigheid, maar ik ben er weer.

Berlijn was nog leuker en mooier dan ik had gedacht. We bezochten voor onze schoolopdracht een kerk die volledig was bekleed met witte doeken, die helemaal beschilderd waren, en waar we zelf ook op mochten schilderen. We bezochten alle toeristische must-sees: de Brandenburger Tor, het Joden monument en het bijbehorende museum, Checkpoint Charlie.. je kent het wel. We aten heel veel curryworsten, de lekkerste ijsjes en een heerlijke pizza. We keken de Champions League finale in een restaurant en schaamden ons voor Robben. We besloten uit te gaan in een club op maandagavond, niet wetende dat maandagavond de enige avond is dat vrijwel niets open is in Berlijn. We werden naar een of andere gaybar gestuurd door mensen die ons zogenaamd wilden helpen, maar we besloten toch maar even verder te zoeken. Om 4 uur ’s nachts vonden we eindelijk een soort club die open was. Iedereen zat daar echter volledig aan de drugs en het was allemaal nogal apart. Niet de meest succesvolle avond, maar grappig was het wel.

Ik was vooral verbaasd dat iedereen zo ontzettend aardig is in Berlijn en dat het zo rustig is in de stad. Andere grote steden zoals Parijs zijn eigenlijk altijd druk. Je hoort niets anders dan voorbijrijdende politieauto’s en ambulances en in Berlijn komt dit eigenlijk nauwelijks voor. Ik vond het in ieder geval een prachtige stad en dit was absoluut niet mijn laatste bezoek aan Berlijn!

Liefs, Linda

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *