Zonneschijn & heel veel vrije dagen

Drie weken van mijn zomervakantie zijn nu om. Drie weken waarin misschien op twee dagen enkele druppeltjes regen zijn gevallen, maar voor de rest waren alle dagen kurkdroog en zonnig. Zo zonnig dat je je bijna af zou gaan vragen of je wel echt in Nederland bent. Dan maakt het meteen niet meer zoveel uit dat ik niet naar een of ander tropisch oord op vakantie gaat. Ik vermaak me prima zo in ons tropische Nederland!

 

Mijn hondje houdt ook van in de zon liggen (en stiekem mijn plek inpikken)

Dit zijn de zomers die ik me herinner van mijn jeugd. Misschien herinner ik me alleen de dagen dat het mooi weer was, maar voor mijn gevoel waren de zomers ‘vroeger’ een stuk beter. Zoals het dit jaar is, met hittegolven en alles dus. Toen lag ik zoveel mogelijk in ons opblaasbare zwembadje. Die hebben we helaas niet meer, maar ik weet ook niet of ik daar nog wel in zou passen. Ik ben ietsiepietsie groter geworden sinds toen, haha. Nu overleef ik de hitte door me terug te trekken in de schaduw, voor de ventilator te bivakkeren en naar een zwembad vlakbij te rijden om een dagje af te koelen.

Temperaturen boven de 30 graden gaan me eigenlijk iets te ver. Ik hou van bakken in de zon, maar als het warmer wordt van 25 graden houd ik het niet uit in de zon. Maar als je je een beetje rustig houdt valt zelfs de warmste dag te  overleven. Ik moest de afgelopen weken echter  regelmatig werken in de Jumbo in mijn buurt. Normaal is het prima vertoeven in een koele supermarkt, maar de airco in de winkel is kapot, kan niet tegen de hitte op of hij staat gewoon uit. Tel daar een bloesje met lange mouwen en een lange spijkerbroek bij op en dan begrijp je wel dat ik het vooral héél erg warm had op mijn werk. Gezellig de hele dag bezweet en met een rood hoofd rondlopen, ugh.

Zo koel ik af na een run in de hitte.

Dat is dus wat minder prettig en ook hardlopen is lastig met deze warmte. Ik ben snel totaal uitgeput met dit weer, vooral als ik op stukken ren zonder schaduw. Rennen schiet er dus af en toe een beetje bij in, maar dat is ook het enige mindere aan dit weer. Voor de rest vind ik het heerlijk om me vooral bezig te houden met zoveel mogelijk boeken uitlezen, lekkere ijsjes eten en wat rondsjezen met de auto. Ik hoop dat het de rest van mijn vakantie ook zo fijn blijft!

Liefs, Linda

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *