Zomerplannen

De zomervakantie is voor studenten in volle gang. Heerlijk, zo’n hele zomer vol vrije dagen om lekker op het terras te hangen, op vakantie te gaan naar mooie oorden en aan het zwembad te hangen met een stapel boeken. Ik werk zelf helaas de hele zomer door op kantoor, maar ik heb in september wel een mooie vakantie naar Sicilië op de planning staan. Dat duurt alleen nog ruim twee maanden. Tijd om plannen te maken om deze ‘werkzomer’ zo leuk mogelijk te maken. In de avonden en in het weekend heb ik namelijk genoeg tijd om te doen alsof ik vakantie heb. Wat ik allemaal van plan ben?

Zomer

Trainen voor een halve marathon
Misschien weet je dat ik vorig zomer trainde voor de halve marathon van Eindhoven. Ik ben best ver gekomen met mijn trainingen, maar helaas werd ik ergens in de laatste weken geveld door een blessure. Deze zomer ga ik het gewoon nog eens proberen, hopelijk met een betere afloop. Ik vind het heerlijk om de zomer ultiem te benutten met zoveel mogelijk hardlooprondjes. Op hele warme zomerdagen is het vaak echt bikkelen, maar dat maakt niet uit. Zo’n brandende zon hoort nu eenmaal bij de zomer. Tot dusver hebben we nog maar heel weinig van die dagen gehad, dus ik heb ook nog nauwelijks last gehad van de hitte. Wat mij betreft mag de zon zich wel wat meer laten zien. Dan krijg ik ten minste ook nog een mooi kleurtje van al dat lopen. Hopelijk ben ik aan het einde van de zomer helemaal fit en zo goed als klaar voor de halve marathon.

Yoga studio’s proberen
Ik ben helemaal gek op yoga. In Tilburg volgde ik lessen in een hele fijne studio, maar nu ik verhuisd ben moet ik nog op zoek naar een fijne plek. Ik ben daarom van plan om deze zomer lekker veel proeflessen te volgen in de verschillende yoga studio’s hier in Den Bosch. Zo kan ik uiteindelijk beslissen wat ik de fijnste studio vindt en daar voortaan lekker lesjes volgen. Zo kom ik de zomer ten minste ook een beetje ‘zen’ door en wat extra stretchen tussen al die hardlooptrainingen door kan zeker geen kwaad.

Heel veel lezen
Zomer en lezen, dat is voor mij de perfecte combinatie. Genieten van het zonnetje en tegelijk wegdromen met een prachtig verhaal. Dat is echt vakantie voor mij. Mijn e-reader staat helemaal propvol mooie boeken, dus ik heb deze zomer genoeg te doen. Ik ben van plan één of twee weekenden bij mijn ouders in Limburg door te brengen. Ik hoop dat het dan lekker weer is, zodat ik lekker kan lezen in de tuin. Ook op vakantie in Sicilië ben ik van plan om heerlijk veel te lezen. Er is niets beters. Verder wil ik ook eens iets doen aan de stapels tijdschriften in mijn huis. Ik houd heel erg van tijdschriften en ik blijf ze ook maar kopen. Tijdschriften zijn nu eenmaal mijn vakgebied, what can I say? Het komt er alleen nooit van om die bladen daadwerkelijk te lezen. Daarom wil ik proberen om deze zomer iedere week minstens 1 tijdschrift uit te lezen.

Den Bosch verkennen
Ik heb al heel wat van Den Bosch leren kennen in de maand dat ik hier woon, maar er valt nog zoveel meer te ontdekken. Deze zomer wil ik lekker veel wandelen door de stad om meer plekjes te leren kennen. Terrasjes pikken, een high tea proberen bij de Yoghurt Barn, picknicken op een mooi plekje, restaurants uitproberen en ga zo maar door. Het is zo leuk om toerist te spelen in de stad waar je zelf woont. Ik laat al mijn vriendinnen uit het hele land dus lekker langskomen deze zomer, zodat we op pad kunnen in Den Bosch.

Nieuwe recepten uitproberen
Het is zo leuk om in de keuken te staan en je uit te sloven, maar wel alleen als je er genoeg tijd voor hebt. Ik vind het heerlijk om in het weekend nieuwe recepten uit te proberen en dan met name echte zomerse gerechten. Zo maakten mijn vriend en ik laatst een salade met burrata die we absoluut vaker gaan maken en vorig weekend maakte ik een zomerse tiramisu met aardbeien die heel goed in de smaak viel. Dat wil ik absoluut voort blijven zetten deze zomer. Verder wil ik ook graag een barbecue kopen, zodat we lekker gebruik kunnen maken van mooie avonden op ons dakterras. Een gezellige barbecue voor vrienden moet dan ook zeker lukken!

Ik wens jullie allemaal een fijne zomervakantie, of je nu daadwerkelijk vakantie hebt of gewoon moet werken. Geniet ervan!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *