Toekomstzorgen.. ehh.. -dromen

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een post schreef voor mijn blog. Het begint met een paar dagen geen inspiratie en voor ik het weet zijn we weer een hele maand of nog langer verder. Mijn blog is ook niet zo groot dat lezers me echt missen als ik niets van me laat horen, dus dat is ook geen stok achter de deur. Toch vind ik het hartstikke leuk om te schrijven, iedere keer weer. Bij deze dus weer eens een poging om mijn blog bij te houden. Wat extra schrijfoefeningen zijn nooit weg.

Een kleine update waar ik me op dit moment mee bezighoud. Zoals jullie misschien weten studeer ik journalistiek en ik ben bezig met afstuderen. De afgelopen maanden bestond dat uit mijn laatste echte colleges en schoolse opdrachten. Nu ben ik aanbeland bij het vrije deel. Zelfstandig mijn portfolio in elkaar zetten en niemand die je achter de veren aanzit en zegt of je goed op weg bent of niet. Tja.. dat is een beetje wennen en ook best eng. Het zal allemaal wel goed komen uiteindelijk, maar nu zie ik nog totaal niet voor me wat voor producten ik voor mijn portfolio wil maken.

Gelukkig zit ik pas in de eerste week. Nog genoeg tijd om plannetjes te maken, die plannen weer totaal om te gooien en hopelijk uiteindelijk met mooie eindresultaten te komen. Het is gewoon een kwestie van vertrouwen hebben en rustig doorwerken. Dat geldt ook voor mijn toekomstplannen voor na mijn studie. Regelmatig krijg ik de vraag wat ik na mijn studie ga doen. Welke opdrachtgevers ik allemaal al heb, vroeg een leraar me laatst. Ehh, helemaal niemand? Ik ben niet blijven hangen bij mijn eerste stage bij een regionale krant, zoals veel van mijn studiegenoten. Bij mijn redactie hadden ze op dat moment namelijk geen plek voor een freelancer. Misschien dat mijn tweede stage bij Runner’s World in het voorjaar me wel een plekje te bieden heeft, maar dat zien we dan wel weer. Geen rooskleurige vooruitzichten dus, vooral veel onduidelijkheid.

Waar ik precies wil gaan werken? Hoe ik mijn leven na mijn studie voor me zie? Waar ik ga wonen? Ik weet het allemaal echt nog niet. Daar kan ik me heel veel zorgen over gaan maken, maar dat heeft ook geen zin. Ik blijf gewoon vertrouwen hebben en mijn ogen openhouden voor kansen. Zo kwam ik via een oproepje op de site van mijn opleiding bijvoorbeeld terecht bij Nederland Schrijft, waar ik de eindredactie doe bij schrijfwedstrijden. Van dat soort kansen moet ik heb hebben, denk ik. En vooral niet te kieskeurig zijn als ik eenmaal op zoek ga naar een baan. Eerst moet ik natuurlijk nog ‘even’ afstuderen. We’ll see how that goes.. Zit je in hetzelfde schuitje als ik en heb je nog wat motiverende woorden? Kom maar op!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *