Terug van weggeweest

Ik heb mijn geliefde blogje schandelijk verwaarloosd de afgelopen tijd. Zo lang zelfs dat blogspot opeens heel anders is dan ik het me herinner. Het zal wel aan mij liggen, I guess 😉 Waar anderen hun blog niet bijhouden omdat ze een half jaar in Australië op reis zijn (pff.. doe mij dat ook maar!) en dergelijke dingen, heb ik eigenlijk geen flauw idee waarom ik lange tijd niets geschreven heb. Ik heb er gewoon geen tijd voor vrij gemaakt en ik had er ook niet zo’n zin meer in.

 

Mijn vriend en ik in onze hardloopkleding (+ vest, want het was KOUD) in Londen 🙂

De afgelopen twee weken ben ik bezig geweest met een blog voor mijn studie genaamd ‘London by foot’. Deze blog gaat over een leuk fenomeen in Londen genaamd ‘run commuting’. Wat dat precies inhoudt? Je trekt ’s morgens je hardloopschoenen aan en rent naar je werk in plaats van in de auto, bus, trein etc. te stappen. Natuurlijk is dat niet alles. Je moet ook rekening houden met hoe je je spullen meeneemt, hoe je er voor zorgt dat je niet de hele dag bezweet rond moet lopen op je werk of op je school. Samen met mijn vriend en tevens klasgenootje Filip ben ik vier dagen lang in Londen geweest. Wij hebben met z’n tweeën enkele renners en beheerders van sites rondom dit onderwerp geïnterviewd, we hebben informatieve artikels geschreven en daarnaast hebben we ook nog twee korte filmpjes gemaakt. Als je er meer over wilt lezen, neem dan eens een kijkje op ons run commuting-blog.

Hardlopers spotten langs de Theems

Al dat bloggen voor school zorgde er wel voor dat ik me herinnerde dat ik zelf ook een blog heb. Nee, grapje.. ik was het heus niet vergeten. Maar ik heb wel weer zin gekregen om te bloggen erdoor. Ik heb ook een soort van ‘vakantie’. Ik moet morgen nog een presentatie geven en er staat nog een assesment op het programma, maar voor de rest heb ik vooral heel veel vrije dagen. Ik heb dus genoeg tijd om weer lekker aan de slag te gaan met schrijven.

Na een lange dag met om 4 uur ’s morgens opstaan, reizen & door Londen struinen

Londen was overigens heel erg leuk. Naast alle schoolwerk hadden we ook gewoon tijd om leuke dingen te doen. We maakten een snel rondje langs de toeristische hoogtepunten zoals Westminster Abbey (waar we bijna struikelden over de hardlopers, zoveel waren het er!) en the London Eye. Op de eerste avond maakten we een wandeling over South Bank. Mega gezellig was het er en we liepen er dan ook tevreden rond, totdat we onder een brug doorliepen en iemand een bak yoghurt van de brug af gooide. Resultaat? We zaten helemaal onder de yoghurt, bah! Gelukkig hadden we een wasmachine op ons logeeradres, dat we gevonden hadden via de fantastische site Wimdu (Aanrader!!!).

 

De rest van de dagen gingen gelukkig voorspoediger. Ik kon het weer niet laten om twee Engelse boeken te kopen, ook al was mijn koffer eigenlijk al te zwaar. ‘the Motorcycle diaries’ voor één pond! Hallo, hoe kun je dat laten liggen! Ik kocht wat basic shirtjes bij Forever 21 en ik keek mijn ogen uit bij Victoria’s Secret. Uiteindelijk kocht ik er twee heerlijke bodysprays.. hmm! Verder dronken we natuurlijk iets in een pub, genoten we van alle Engelse accenten om ons heen en zagen we heel veel ME’ers en politie in verband met rellen in Soho. Dit was de tweede keer dat ik in Londen was en ik ben misschien nog wel verliefder op de stad dan ik al was. Ik hou gewoon heel erg van Engeland. Op naar de volgende keer!

Liefs, Linda

5 reacties

  1. Absoluut! Ik had graag meer van je Londen-tips gevolgd qua musea bijvoorbeeld, maar we hadden helaas niet zoveel tijd. Goede reden om nog eens terug te gaan dus. Leuk dat je onze blog wil lezen 🙂 Wij hadden ook nooit gedacht dat er zoveel 'run commuters' zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *