Terug van vakantie

Ik ben weer terug van mijn vakantie. Mijn vriend en ik hebben twee heerlijke weken gehad in Kroatië en in Bosnië. De 1e week verbleven we in Vodice, een klein, toeristisch plaatsje aan de kust van Kroatië. Het was iedere dag heerlijk weer en we hebben dan ook iedere dag op het strand gelegen.
Ik heb werkelijk nog nooit zo’n heldere zee gezien als in Kroatië. Ik
ben de bruine, troebele zee van Nederland en Spanje gewend, dus dit was
echt een verrassing voor me. Verder zijn ook bijna alle stranden in Kroatië bedekt met kiezels in plaats van met zand. Heel anders dan het strand in Nederland dus.

weheartit

Het enige minpuntje was dat er bijna elke dag nogal veel wind stond en daardoor kreeg je het al snel koud als je in de zee aan het zwemmen was. Als je ligt te zonnen is een windje af en toe echter wel lekker, dus het was geen groot probleem. Ik houd sowieso meer van op het strand liggen en boeken lezen dan van zwemmen. Ik duik pas het water in als het me echt te warm wordt op mijn handdoekje. Mijn vriend en ik zijn beiden trouwens helemaal niet verbrand. We hebben ons braaf iedere twee uur ingesmeerd en we hebben ook genoeg tijd doorgebracht in de schaduw. Niets zo vervelend als de 1e dag van de vakantie totaal verbranden, waardoor je de week erna pijn hebt bij alles wat je doet.

weheartit

We sliepen twee nachten bij de oma van mijn vriend, die op het platteland in Kroatië woont. Vrijwel iedereen die daar woont verbouwt eigen groenten en veel mensen hebben ook kippen, koeien of schapen. Je gaat echt een beetje terug in de tijd daar. Ik zag zelfs mensen graan oogsten met een sikkel. Vanuit het platteland vertrokken we met de auto naar Bosnië. Op naar Banja Luka!

weheartit

In Banja Luka hebben we vooral veel familie van mijn vriend bezocht. Het was alweer 2 jaar geleden dat hij voor het laatst in Banja Luka was, dus iedereen was heel blij hem weer te zien. Verder hebben we natuurlijk heel veel lekkere dingen gegeten. Ik was vooral blij om weer eens burek te kunnen eten. Dat is opgerold deeg met gehakt erin. Echt heerlijk!

Het was dus een hele fijne vakantie, maar het is toch wel weer lekker om weer thuis te zijn. Geen bed slaapt zo lekker als mijn eigen bed, hihi.

Liefs, Linda

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *