Start to Run II

Enkele weken geleden schreef ik dat ik begonnen was met het Start to Run programma, waarmee je in 10 weken wordt klaargestoomd om 30 minuten lang te rennen. In die 30 minuten leg je ongeveer 5 kilometer af. Ik begon vol goede moed en alles ging heerlijk. Ik bedacht allerlei fijne routes, ik rende een lesje op de loopband als het erg hard regende en ik voelde me goed.. tot deze week.

Zondag rende ik les 16 en die was toch wel een stuk zwaarder dan les 15. Waar ik vorige week nog 2 keer 4 minuten rende en 2 keer 5 minuten, ren ik nu 2 keer 5 minuten en 2 keer 7 minuten. De andere 2 lessen zijn precies hetzelfde opgebouwd als les 16. Zondag kreeg ik al snel te maken met verzuring in mijn kuiten. Daar heb ik altijd wel een beetje last van, maar zondag werd het wel erg extreem. Ik moest echt doorbijten en door de pijn in mijn kuiten ging ik verkrampt lopen. Het resultaat daarvan? Mijn hele benen deden pijn, tot mijn voetzolen aan toe. Ik heb de hele les wel uitgerend, maar daarna had ik echt pijn aan mijn benen. Die pijn trok gelukkig wel weg na een dag.

Vandaag rende ik les 17 op de loopband en het ging al een stuk beter dan zondag. Ik had helemaal geen last van mijn benen omdat je op een loopband veel minder weerstand hebt dan in de buitenlucht. Je loopt niet tegen de wind in of berg op en berg af. Dat scheelt al een hoop. Op een gegeven moment kreeg ik een beetje pijn aan mijn voetzolen en ik kreeg enkele steken in mijn zij, maar eigenlijk ging het prima. Probleem opgelost zou je denken, maar dat is niet het geval. Ik ben namelijk bang dat wanneer ik vrijdag les 18 ga rennen in de buitenlucht dat ik weer precies dezelfde problemen krijg als zondag. Mocht dat het geval zijn dan doe ik de lessen van deze week gewoon een weekje langer. Dan wordt het voor mij gewoon Start to Run in 11 weken.

Heeft iemand toevallig nog een gouden tip tegen verzuring in je kuiten? Ik stretch voor en na het rennen en ik let er op dat ik niet te snel ren, dus daar zou het probleem in principe niet kunnen liggen.

Liefs, Linda

5 Antwoorden op “Start to Run II”

  1. Hee!
    Ik heb zelf nooit last (gehad) van verzuring, maar magnesium schijnt te helpen.
    Hier staat wel iets interessants erover: (http://www.fitnessnet.nl/new_navigatie/hardlopen/hardlopen.html)

    Ik ren altijd eerst een warming up en stretch dan lichtjes. Echt maar iets van 1 á 2 minuten anders krijg ik vaak kramp. Belangrijker vind ik achteraf stretchen. Oh, en goede schoenen zijn natuurlijk ook heeeeel belangrijk!
    Je kunt ook voor compressiekousen kijken. Ik weet dat dat klinkt als iets voor oude dames, maar bij hardloopwedstrijden zie je er iedereen mee lopen.

    Verder vooral voldoende water drinken, en door blijven gaan. Ik had in het begin altijd ontzettende buikpijn. Maar opeens hield dat allemaal vanzelf op :) Gewoon doorgaan dus ;)

    XXX

    1. Dankje voor je uitgebreide reactie!
      Ik heb inderdaad zink/magnesium tabletjes, maar die slik ik pas ongeveer een week dus dat heeft nog niet echt effect.

      Compressiekousen zijn inderdaad wel een goed idee. Ik denk dat ik daar sowieso eens voor ga kijken.

      Ik dronk eigenlijk nooit voor het rennen en ik heb ook nooit water bij me, omdat ik dat maar lastig vind. Ik las ergens dat je het beste een half uur voor het rennen 2 glazen water kunt drinken en dat het rennen dan beter gaat, dus dat ga ik voortaan ook proberen.

      Ik blijf sowieso doorgaan en ik probeer ondertussen van alles om minder last te hebben van verzuring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *