Sportplannen na de halve marathon

Dik een maand na mijn eerste halve marathon is het tijd om nieuwe plannen te maken op sportgebied. ‘Nu door voor een hele marathon?’, hoor ik je bijna denken. Deze vraag is me een aantal keren gesteld de afgelopen tijd, maar nee.. ik heb het even helemaal gehad met al die tijdrovende lange duurlopen die ervoor zorgen dat je overal pijn krijgt. Ik wil het vooral wat rustiger aan doen en ook wat tijd vrijmaken voor andere sporten. Lekker doen waar ik op dat moment zin in heb en minder dingen ‘moeten’. Hieronder lees je wat dat inhoudt voor mij.

exercise

Harder, better, faster, stronger
Allemaal leuk en aardig, dat trainen voor een halve marathon maar mijn snelheid is er nou niet bepaald beter op geworden. Lange duurlopen doe je nu eenmaal op een comfortabel tempo en voor intervaltraining was er even geen plek in mijn trainingsschema. Daarom ga ik me nu weer richten op snelheid. Een 5 km binnen 30 minuten is mijn doel om precies te zijn. Dat is me wel al eens gelukt tijdens een training, maar dat is alweer eeuwen geleden. In het voorjaar wil ik graag een nieuw PR neerzetten op een 5 km wedstrijd, dus daar ga ik alvast voor trainen. Gelukkig vind ik intervaltrainingen heerlijk om te doen. Verder loop ik nu regelmatig mee met mijn vriend die met Start to run aan het opbouwen is naar de 5 kilometer. Ik praat gezellig tegen hem aan de hele weg en zo vergeet hij een beetje dat hij het zwaar heeft. Zo komen we samen iedere keer de les weer door. Het wekelijkse plan ziet er dus als volgt uit:

  • 1 intervaltraining
  • 1-2 keer meedoen met de Start to run-les van mijn vriend
  • 1 tempoloop van 5 km of meer als ik daar zin in heb

 

yoga

Tijd voor yoga
Naast hardlopen ben ik ook weer langzaam begonnen met yoga. Toen ik nog in Tilburg woonde heb ik een maand een proefabonnement gehad bij een yogastudio en toen heb ik voornamelijk hot yoga lessen gevolgd. Dat vond ik echt heerlijk om te doen. Verder doe ik regelmatig thuis wat yoga oefeningen met Youtube filmpjes, maar ik wil het weer wat serieuzer aan gaan pakken. Gisteren heb ik een proefles gevolgd bij ‘Yoga aan de kade’ hier in Den Bosch. Het was een pittige les, maar wel heel erg fijn. Precies wat ik nodig had met mijn stijve hardloperslijf. De komende tijd wil ik wat proeflessen volgen bij andere yogastudio’s zodat ik zelf kan ondervinden welke studio ik het fijnste vind en wat voor soort lessen ik graag vaker wil gaan doen.

Verder nog iets?
Een beetje krachttraining behoort ook weer tot de plannen. Niet mijn favoriete activiteit, maar het is nu eenmaal goed om alles sterk te houden. Vooral mijn core mag wel wat gespierder worden. Dat zal het hardlopen ook ten goede komen. Misschien moet ik ook maar eens om een schemaatje vragen bij de sportschool of mezelf eens wat meer verdiepen in krachttraining. Ik voel me altijd zo’n idioot die maar wat doet in de sportschool, maar daar ga ik aan werken de komende tijd 😉 Let’s do this!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *