September obsessions

Het is al bijna november en ik kom nu pas aankakken met mijn favorieten van september. Ik loop een beetje achter op schema zoals je wel merkt. Laten we met z’n allen even negeren dat dit stukje zo’n drie weken geleden op mijn blog had moeten staan en kijk mee naar mijn favorieten. September was een maand vol warme nazomerdagen, iets wat echt niet aan mij besteed is. Op een gegeven moment ben ik namelijk écht klaar met de zomer. September was ook de maand waarin ik op vakantie ging naar Sicilië en dat is nou weer wel aan mij besteed. Heerlijk! Die vakantie was sowieso een van mijn favorieten van september, maar er was meer..

Favoriete boek: Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou

Ik heb aardig wat gelezen in september. Het eerste wat ik doe op vakantie is een goed boek erbij pakken en mezelf installeren op een ligbedje of een ander comfortabel plekje. Dát is nou ontspannen als je het mij vraagt. Ik heb van alles gelezen op Sicilië, maar mijn favoriet was toch de romantische chicklit ‘Voor jou’ van Jojo Moyes. Over een gehandicapte man die het allemaal niet meer ziet zitten en een meisje die hem gaat verzorgen, omdat ze dringend een baantje nodig heeft. Je weet vanzelf wel waar dat heengaat, toch? Jojo Moyes schrijft nu eenmaal prachtige boeken waar je helemaal bij weg kunt zwijmelen. Het boek is hier en daar ontroerend en het einde van het boek was zelfs een beetje verrassend. Dit boek is trouwens verfilmd als ‘Me before you’, maar die fil heb ik nog niet gezien. Ik heb dus geen idee of de film ook een aanrader is net als het boek.

Favoriete film: Bridget Jones Baby

We gaan van chicklit naar chickflick. Ik zie een thema hier 😉 Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat de nieuwe Bridget Jones sinds vorige maand in de bios te zien is. Ik ben gek op Bridget Jones en deze film moest ik dan ook zo snel mogelijk zien. In deze film is Bridget Jones zwanger, maar van wie precies is nog even de vraag. Voor de rest ga ik niks verklappen. De film zit vol met heerlijke droge humor en stomme acties zoals we gewend zijn van Bridget en mr. Darcy is even onhandig, maar toch charming als altijd. Oh, en er zit zelfs een korte kerstscène in. Wat wil je nog meer? Aanrader dus!

Favoriete evenement: Tilburg Ten Miles

img_2161

Ik schreef dit weekend al over de halve marathon van Eindhoven, maar over de Tilburg Ten Miles heb ik nog niet of nauwelijks geschreven. Aan het begin van september stond ik aan de start in de stad waar ik 4 jaar lang gestudeerd en gewoond heb. Het was heerlijk weer, de sfeer langs de kant was top en ik voelde me goed. Ik deed lekker rustig aan, omdat deze wedstrijd vooral een training was voor mij voor de halve marathon. Ik liet me meevoeren langs de hogeschool waar ik gestudeerd heb en andere plekjes in Tilburg die ik ken als mijn broekzak. Uiteindelijk liep ik de 10 mijl 1.54.20. Een prima tijd voor mijn doen en ik was vooral tevreden dat ik geen enkele keer gewandeld had. Mijn support bestond uit een vriendin die ik veel te weinig zie, dus na de finish kletsten we nog even snel bij. Heel gezellig!

Favoriete eten: Bruschetta, pizza en cannoli op Sicilië
Wat doe je als je op vakantie bent op Sicilië? Heel veel eten, natuurlijk! Italiaans eten is mijn lievelingseten en ik heb mijn buikje dan ook rond gegeten aan pizza’s en pasta. Tomaten smaken nu eenmaal veel lekkerder in een land waar de zon vaak schijnt en ik denk dat mozzarella nergens zo lekkers is als in Italië. Tijdens een dagtrip naar de Etna met een lunch bij een lieflijk restaurantje at ik de lekkerste bruschetta ooit. Zoveel smaak, echt niet normaal. Het water loopt me weer in mijn mond als ik eraan terugdenk. Verder moesten we natuurlijk cannoli proberen, een echte Siciliaanse lekkernij. Deze zoete opgerolde koekjes met ricotta en chocolade erin waren natuurlijk een goede match met een zoetekauw als ik. Goedgekeurd! We hebben ons kortom een slag in de rondte gegeten op Sicilië en ik heb er ontzettend van genoten.

September was kortom een mooie maand die ondertussen alweer eeuwen geleden lijkt. Momenteel geniet ik enorm van het herfstweer en de koele temperaturen. Als iedereen om me heen klaagt dat het koud is, dan is de temperatuur meestal precies goed naar mijn idee. Dikke trui aan, laarzen erbij, sjaals weer uit de kast halen, hmm.. ik ben er gek op! Ik geniet dus volop van oktober en alles wat daarbij hoort. Maar daar horen jullie meer over in mijn volgende favorieten stukje.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *