September obsessions

Ik was er vanmorgen vol van overtuigd dat het de laatste dag van september was, maar ehh.. het is alweer oktober. Ik loop een beetje achter. Ik ben een echte herfstliefhebber dus ik vind deze tijd van het jaar heerlijk. De afgelopen maand heb ik vooral genoten van het begin van de herfst. Knus binnen zitten met een boek als het buiten met bakken uit de lucht komt en boswandelingen maken als het zonnig is. Die geur in het bos in de herfst, daar kan niets tegenop. De herfst is dus een grote favoriet, maar ik ontdekte ook andere dingen deze maand.

large

Favoriete serie: Suits

Suits-cast
Ik ben een beetje late to the game wat deze serie betreft. Het 5e seizoen wordt inmiddels uitgezonden in Amerika, maar ik begon deze maand pas aan de eerste aflevering. Inmiddels ben ik bijna klaar met seizoen 2. Het liefst zou ik de hele dag alleen maar Netflixen, maar ik heb mezelf een limiet opgelegd van twee afleveringen per dag. Suits is namelijk zo spannend dat ik kan blijven kijken. Het gaat over Mike Ross die als stagiair aan de slag gaat bij een groot advocatenbureau. Hij heeft nooit daadwerkelijk rechten gestudeerd, maar hij onthoudt wel álles wat hij leest. Dat laatste is ook de reden waarom succesvolle advocaat Harvey Specter hem aanneemt als stagiair. Ik heb helemaal niks met rechten, maar als je deze serie kijkt wordt een baantje als advocaat opeens wel heel aantrekkelijk. Al zal het er in de realiteit wel iets minder spectaculair aan toegaan. Grote kans dat je deze serie al lang kijkt, net als de rest van de wereld. Maar mocht je dat nog niet doen, ga het dan NU doen!

Favoriete boek: The curious incident of the dog in the night-time – Mark Haddon

curious-incident-cover
In september las ik iets minder boeken dan in de zomer. Van het beperkte aantal boeken dat ik las, beviel dit boek me het beste. Het verhaal gaat over Christopher, een 15-jarige jongen met autisme. Als er in zijn straat een hond wordt vermoord gaat hij op onderzoek uit om de dader te vinden. Door dit onderzoek ontdekt hij iets over zijn familie dat zijn leven drastisch omgooit. Meer ga ik niet vertellen, want dan verraad ik teveel. Ik vond het interessant om een verhaal te lezen dat verteld wordt uit het oogpunt van iemand met Asperger. Iets simpels als van punt A naar punt B reizen met de metro is een hele onderneming als je overgevoelig bent voor prikkels. Daar sta je normaal misschien niet zo bij stil. Ondanks het serieuze onderwerp is het boek luchtig geschreven en het leest lekker weg.

Favoriete snack: Tony Chocolonely popcorn discodip

A photo posted by Linda Milder (@lindamilder) on

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat de limited edition-repen van Tony Chocolonely er weer zijn. Mijn favoriet is de melkchocoladereep met popcorn en discodip. Ik hoop dat deze smaak nog lang in de winkels ligt, want het is heerlijk! Daar gaan mijn goede voornemens wat gezond eten betreft 😉

Favoriete liedje: On my mind

Ik ben fan van het nieuwe nummer van Ellie Goulding. Gewoon een fijn popnummer. Liedjes van Ellie Goulding zijn voor mij vaak een echte hit or miss. Sommige nummers vind ik verschrikkelijk, andere nummers draai ik grijs. Dit nummer staat al in mijn hardloopplaylist en dat zegt wel iets. I love it!

Zo en nu op naar een nieuwe maand vol boeken, series, films, eten en sweaterweather. Ik ga deze maand weer hard op zoek naar een baan, het hardlopen opbouwen (mijn blessure lijkt over te zijn!) en heel veel herfstdingen doen. Een fijne maand gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *