Resultaat april challenge & ‘Girlscamp’

Ook voor de maand april had ik weer een challenge op de planning staan. Het idee was om alle frisdrank en andere drankjes die ik achterover klok te vervangen door water. Of nou ja alle.. zoveel mogelijk. Het is me niet gelukt om alleen maar water te drinken en het lukte me ook niet altijd om me te houden aan mijn doel van één sapje en één glas frisdrank per dag. Vooral als ik in het weekend thuis bij mijn ouders ben is het lastig. Daar staat namelijk altijd een flinke voorraad cola op me te wachten. Zeg daar maar eens nee tegen. Het belangrijkste is echter dat ik in ieder geval veel meer water drink dan voorheen, ook al staat daar dan af en toe een smokkeldagje tegenover. Ik probeer ook wat bewuster aan de twee liter water per dag te komen. Als ik druk bezig ben, wil ik het nog eens vergeten om te drinken. Het gevolg is standaard hoofdpijn, dus daar moet ik echt op letten.

Bron

Maar het komt wel goed met dat water drinken, want ik weet bijna zeker dat dat nog eens terugkomt in de challenge die ik de komende weken ga doen. Ik doe namelijk mee aan ‘Girlscamp’, een initiatief van Annemerel, Esmée en Danique. Negen weken lang ga ik met een hele hoop andere meiden proberen om in topvorm te raken voor de zomer. Iedere zondag komt er een nieuwe challenge online op het gebied van sporten of voeding. Vorig jaar hield Annemerel ook al een soort bootcamp in de weken voorafgaan aan de zomer en dat beviel me erg goed. Ik heb er nu dus ook weer veel zin in. Ik ben in het dagelijkse leven erg sportief, maar ik kan best wel een tandje bijzetten. Op het gebied van eten en drinken is er sowieso nog verbetering mogelijk (lees: MINDER SNOEPEN!)

Challenge #1 – Get moving
Op het moment dat ik dit schrijf, zitten we middenin de eerste week van Girlscamp. Deze week staat in het teken van cardio. De bedoeling is dat je zes dagen minstens een half uur aan cardio doet. Drie van die dagen moeten bestaan uit echt stevige cardio (hardlopen, hard fietsen), de andere dagen mag je genoegen nemen met naar je werk fietsen of iets dergelijks. Ik vulde mijn dagen op deze manier in:

Maandag – 10 KM hardlopen
Dinsdag – Op de fiets naar het werk en terug (40 min.)
Woensdag – Op de fiets naar het werk en naar de stad toe (60 min.)
Donderdag – Op de fiets naar het werk (40 min.)
Vrijdag – 5.5 KM hardlopen

Ik had graag nog wat meer gesport, maar ik moet nog wennen aan mijn nieuwe baan. Daar moet ik veel staan en daar kunnen mijn voeten nog iet echt tegen. Gelukkig heb ik wel genoeg gefietst. Morgen pers ik er nog wat kilometers uit op mijn hardloopschoenen en dan mag ik zondag genieten van mijn rustdag. Het was een lekker 1e weekje en ik ben al benieuwd naar de volgende challenge.

Liefs, Linda

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *