OV-frustraties

Geen zorgen, dit is geen haatblog over treinen die nooit op tijd rijden. Daar worden we op Twitter al meer dan genoeg mee lastig gevallen. Ik trein bovendien bijna iedere week naar Tilburg en weer terug en nu tijdens mijn stage reis ik dagelijks naar Maastricht en terug en ik heb bijna nooit last van vertragingen. Mijn frustraties gaan juist over de mensen die je tegenkomt in het openbaar vervoer. De lijst met irritante mensen goes on an on:

Bron: weheartit.com

1. Mensen die helemaal gefrustreerd zijn en anderen uitschelden. De bus die ik iedere morgen neem zit altijd propvol, maar vorige week was het op een dag echt extreem. Er kon werkelijk niemand meer bij, maar toch wil iedereen zich er dan nog even bij persen. Bij een van de laatste haltes moesten er nog twee vrouwen bij. Iedereen schoof zo ver mogelijk door, maar de vrouwen konden alsnog bijna niet naar binnen. Toch duwden ze zich naar binnen. Het meisje dichtbij de deur kreeg een flinke duw in haar rug met de woorden ‘schuif dan, trut!’ Later die week gebeurde er nog zoiets. Er stapte een vrouw de bus in met een rollator. De invalide-plekken waren bezet door jongeren, maar zij hadden niet door dat ze op moesten staan voor die vrouw. Toen begon ze me toch te vloeken, maar dan zo zacht dat ik het als enige hoorde. “Opstaan, pff.. ho maar. Dat ze maar doodgaan”. Serieus, dat mompelde ze. Als ze gewoon had gevraagd of zij daar mocht zitten was er waarschijnlijk geen enkel probleem geweest en waren de jongen en het meisje gewoon opgestaan. Het is af en toe echt niet te geloven.
2. Mensen die denken dat ze de enige zijn die een aansluiting moeten halen en dan heel hard verkondigen dat ze op deze manier nooit op tijd op hun werk komen. Iedereen in die trein komt te laat, dus rustig aan. Dan kom je maar een half uurtje later op je werk. Er zijn ergere dingen in de wereld.
3. Mensen die met hun mond open of met heel veel geluid eten. Laatst zat iemand naast me wortels te eten.. verschrikkelijk!
4. Mensen die de hele treinreis lang bellen op een volume dat je zelf alleen gebruikt als je tegen je bijna dove oma praat. Of van dat asociale volk dat hardcore luistert zonder oordopjes. Ik vind het fijn om te lezen in de trein, maar dat lukt zo dus niet. Dan moet je zelf al je muziek keihard zetten wil je je nog een beetje af kunnen sluiten van alle herrie.
5. Mensen die hun tas niet weghalen van een vrije plek, terwijl het super druk is. Andere mensen willen ook graag zitten en je tas kun je prima op je schoot houden.

Het is een wonder dat ik niet iedere morgen bloedchagrijnig op stage verschijn als ik deze lijst zo lees. Hebben jullie ook last van zulke frustraties?

Liefs, Linda

9 Antwoorden op “OV-frustraties”

  1. De horror van het openbaar vervoer.. Ik ken het maar al te goed! Het meest irriteer ik me aan de vloekende mensen en de mensen die hun tas niet weghalen. Het zijn ook altijd van die kleine tasjes die helemaal niks wegen, maar blijkbaar voor hun te zwaar om op schoot te nemen.

  2. Hier heb ik helaas ook bijna dagelijks last van helaas, maar soms snap ik het ergens ook wel. Kijk, een keer een half uur te laat op je werk is niet erg, maar als het elke week raak is dan frustreert dat gewoon. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt en het belangrijk is dat je op tijd bent!

    Oh, en nog een: mensen die in de bus een kaartje willen kopen en dit dan betalen met los (klein) geld. Of een briefje van 50. Aargh!

    1. Ja, ik snap best dat het vervelend is als het keer op keer gebeurt. Maar in die 5 weken dat ik nu heen en weer reis zijn we maar één keer te laat gekomen, dus het valt reuze mee op mijn traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *