Op roadtrip met srprs.me

Kun je je dat heerlijke  weekend na hemelvaart nog herinneren twee weken geleden, toen het bijna tropisch warm was? In dat weekend ging ik samen met mijn vriend op roadtrip via srprs.me als een verlaat verjaardagscadeau. Blauwe luchten met een stralende zon, de raampjes van de auto naar beneden, lekkere muziekjes aan en rijden maar. Zo voelt ultieme vrijheid als je het mij vraagt. Ben je benieuwd welke leuke bestemming srps.me voor ons uitgezocht had?

roadtrip

Via srprs.me kun je vakanties boeken waarbij je bestemming een verrassing blijft. Als je zelf een vakantie boekt, schiet je vanzelf vaak in de regelmodus. Wat is de leukste bestemming om heen te gaan? Wat is het beste hotel voor een niet te hoge prijs? Wat wil je allemaal gaan bekijken? Waar ga je eten? Hartstikke leuk om over na te denken, maar het kan soms ook flink wat stress geven. Zo heb ik zelf een hekel aan speuren naar een goed hotel. Ik vond het dus heerlijk om alles uit handen te geven en me te laten verrassen door srprs.me. Wij kozen voor een roadtrip waarvoor we maximaal 300 kilometer moesten rijden. Je kunt ook kiezen voor een bestemming dichterbij, maar wij vonden het niet erg om een aantal uur te rijden. Onze bestemming werd uiteindelijk Trier, een Duitse stad dichtbij de grens met Luxemburg. Trier ligt in de wijnregio langs de rivier de Moezel in Duitsland en het is er prachtig groen. Een heerlijke bestemming voor een zonnig weekendje weg. Ja, wij waren helemaal tevreden toen we het vakje open krasten op onze roadmap en onze bestemming zagen staan.

Trier

Genieten in Trier
Trier is geen ontzettend grote, bruisende stad, maar dat vonden wij eigenlijk wel lekker. Dan heb je ook niet het gevoel dat je duizend bezienswaardigheden moet bekijken in een kort weekend. We kwamen rond 1 uur aan op zaterdagmiddag in Trier en we begonnen ons weekendje weg met een rondje door Trier. In het kleine centrum van de stad was het ontzettend druk en warm. Niet helemaal mijn ding en daarom weken we al snel uit naar de wandelpaden en de grasveldjes aan de kant van de Moesel. Lekker even zitten in de schaduw en een boek lezen in alle rust. Als het warm is is er veel activiteit aan de oevers van de rivier. Je ziet er veel fietsers en wandelaars, maar ook mensen die gewoon lekker op een handdoekje liggen te relaxen en picknickende mensen. Ik kreeg er meteen een heel zomers gevoel van, heerlijk! Verder brachten we een bezoekje aan het stadspark, de Romeinse badhuizen en de Porta Nigra, een oude Romeinse stadspoort.

IMG_1600

IMG_1598

IMG_1594

Burgers & sauna’s
Na al dat gewandel door de stad was het tijd om een hapje te eten. Wij streken neer bij ‘Burgeramt’, waar je terecht kunt voor heel veel verschillende soorten burgers en frietjes. Burgers met guacamole en bacon, zoete aardappelfrietjes, Fritz Kola, je vindt het hier allemaal. Heel hip, maar ook gewoon heel erg lekker. Mijn vriend en ik zijn gek op hamburgers, dus we hebben echt gesmuld hier. Echt een aanrader als je in Trier bent. Daarna gingen we terug naar ons hotel ‘Park Plaza Hotel Trier’ om het wellnessgedeelte van het hotel uit te testen. Ik moet toegeven dat we het niet zo lang volgehouden hebben in alle gloeiend hete sauna’s, omdat mijn vriend en ik allebei niet zo goed tegen hitte kunnen. Maar ach, we hebben ons wel vermaakt.

Helemaal vol met nieuwe energie
De volgende dag begonnen we met een lekker uitgebreid hotelontbijtje en een korte wandeling langs de Moezel en door de stad. Daarna was het weer tijd om terug te rijden naar Nederland. Het was een heerlijk weekend vol zomerkriebels. Heerlijk om eens de tijd te nemen voor alles en geen lijstje met bezienswaardigheden af te werken. Dit srprs.me tripje beviel ons ontzettend goed en ik denk dat dit zeker niet de laatste vakantie was die we via srprs.me boeken. Op zondagavond was ik in ieder geval weer helemaal opgeladen voor een nieuwe werkweek. Zo fijn, wat een weekendje weg wel niet voor je humeur kan doen. Ik zou zeggen: probeer het ook eens!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *