October obsessions

Het is altijd zo’n dooddoener, maar mijn god.. wat gaat de tijd toch snel. Voor mijn gevoel is de zomer pas net voorbij en toch zitten we alweer volop in november. Over een paar weken is het alweer kerst en zo vliegen de dagen maar voorbij en voorbij. Dat schijnt nu eenmaal zo te werken als je ouder wordt. Door mijn favorieten van de afgelopen maand te delen kan ik even terug in de tijd duiken om terug te blikken op al die maanden die zo vluchtig voorbij gaan. Hoog tijd dus om even terug te blikken op wat fijne dingen van de maand oktober.

Favoriete geur: Rituals of light douchegel

rituals

Ik houd zo ontzettend van de herfst en van de winter. Lekker binnenzitten onder een dekentje met een boek, kaarsjes aan, kopje thee erbij, sfeervol muziekje op, buiten door het gure weer wandelen en daarna weer opwarmen met een gloeiend hete douche en een lekkere douchegel. Hmm, ik ben er gek op. Ik ben meestal blij als de zomer voorbij is en het weer tijd wordt voor dit soort dingen #onpopulairemeningen. De afgelopen maand maakte ik mijn warme douches nog aangenamer met de douchegel van de nieuwe limited edition lijn van Rituals. De geur is heerlijk warm met noten van zoete sinaasappel en kaneel. Helemaal perfect voor de herfst als je het mij vraagt. Alle andere producten uit deze lijn hebben trouwens dezelfde lekkere geur.

Favoriete drankje: Sinterklaasthee van Simon Lévelt

thee

We blijven lekker in de huismus sfeer met een theetje. Vorig jaar proefde ik de sinterklaasthee van Simon Lévelt voor het eerst en toen was ik meteen verkocht. De thee is mooi rood van kleur, maar het draait natuurlijk om de smaak. In de thee zitten onder andere appelstukjes en kaneel en dat zorgt voor een mierzoete smaak en een heerlijke geur. Voor sommigen mensen misschien iets te zoet, maar precies goed voor een zoetekauw als ik. Ik drink bijna niets anders op het moment. Wil je deze thee ook eens proeven? Wacht dan niet te lang, want de thee is maar een beperkte tijd van het jaar verkrijgbaar. Ik ga nog even wat zakjes inslaan voor de rest van de herfst en de winter.

Favoriete film: the Theory of Everything

the Theory of Everything

Aan het begin van oktober keek ik de film the Theory of Everything. Deze film gaat over het leven van Stephen Hawking en dan met name zijn liefdesleven en zijn strijd tegen ALS. Er is best wel veel kritiek geweest op deze film, omdat het de werkelijkheid niet realistisch weergeeft. Zo gaat Stephen soms bijvoorbeeld wel erg luchtig om met de vreselijke ziekte die hij heeft. Dat heeft er vooral mee te maken dat de film vooral draait om het oogpunt van Jane, de vrouw van Stephen. Je komt maar weinig te weten over wat er omgaat in het hoofd van Stephen. Ik vond dat persoonlijk niet storend. Het is nu eenmaal een film, geen documentaire die zo waarheidsgetrouw mogelijk moet zijn. Al met al vond ik het een mooi en ontroerend verhaal en wat me het meest bij is gebleven is de sfeervolle manier van filmen. De hele film heeft een soort gloed sfeer waar ik erg van houd. Een hele mooie film om mee op de bank te ploffen op een regenachtige dag.

Favoriete boek: Achthonderd druiven – Laura Dave

achthonderd druiven

Het boek achthonderd druiven gaat over Georgia die op het punt staat om met haar droomman te trouwen. Als ze haar trouwjurk aan het passen is, ontdekt ze iets dat haar verloofde geheim heeft gehouden voor haar. Ze rijdt helemaal overstuur naar de wijngaard van haar ouders in Californië. Haar ouders zijn net bezig met de laatste oogst van het jaar. Georgia verwacht thuis de steun te vinden die ze nodig heeft, maar in haar familie blijkt er ook van alles gaande te zijn en tot slot van rekening staat de toekomst van de wijngaard op het spel. Genoeg problemen om op te lossen kortom. Ik heb vooral genoten van alle mooie omschrijvingen van het landschap en de wijngaard in dit boek. Ik kon er lekker bij wegdromen en daar houd ik van, Verder vond ik het fijn om te lezen over hoe hecht de familie van Georgia is. Familie is voor mij heel belangrijk, dus ik kon me goed inleven in Georgia.

Ik begon oktober heftig met de halve marathon, maar dat heb ik de rest van de maand ruimschoots gecompenseerd met lekker rustig aan doen. Lekker genieten van boeken, films, veel slaap pakken en geen hele weekenden meer die in het teken staan van hardlopen. Daar was ik echt even aan toe. Dat zie je ook wel terug aan mijn favorieten van de maand oktober. Ik heb er echt van genoten en ik ga nu nog steeds vrolijk door met luieren. Heerlijk, toch? 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *