October obessions

Ontzettend cliché om te zeggen, maar wat is de maand voorbij gevlogen. Ik ben in oktober begonnen met fulltime werken als redacteur en ik moet nog even de balans vinden tussen werken en andere dingen. Ik heb geprobeerd tussen al het werken door lekker te lezen voor #Boektober, ik heb gesport in de avonden en dat was het dan wel zo’n beetje op doordeweekse avonden. Dat is nou het leven van een volwassene, I guess. Gelukkig heb ik wel genoeg tijd gehad om een aantal favorieten van de maand te kiezen.

hello november

 

Favoriete boek: Koekoeksjong – Robert Galbraith (J.K. Rowling)

Koekoeksjong

Ik las deze maand een aantal goede boeken, maar Koekoeksjong stak daar met kop en schouders bovenuit. Ik houd niet zo van thrillers, maar een goede detective als dit boek kan ik dan wel weer waarderen. Het belangrijkste bij een detective is natuurlijk dat het verhaal spannend is en blijft en dat is bij dit verhaal absoluut zo. Detective Strike onderzoekt in dit boek de dood van een supermodel. Heeft ze zelfmoord gepleegd of heeft iemand haar vermoord? Wat is er precies gebeurd? Het sterke aan het boek vond ik dat je tot op het laatst blijft twijfelen wat er nu precies gebeurd is. Of ik ben gewoon te stom of zelf uit te vinden hoe het zit.. dat kan ook 😉 Verder ben ik gek op de schrijfstijl van J.K. Rowling. Kortom, een heerlijk spanned en goed geschreven boek.

Favorite film: the Martian

Het kiezen van mijn favoriete film is deze maand niet zo moeilijk. Ik heb namelijk maar één film gezien, maar dat was meteen wel een hele goede film: the Martian. De film gaat over een astronaut die per ongeluk wordt achtergelaten op Mars. Hij moet zien te overleven met een beperkte voorraad voedsel en daarnaast moet hij proberen om contact te krijgen met NASA, om te laten weten dat hij nog leeft. Zijn mede-astronauten denken namelijk dat hij dood is. Ik geloof dat alles, of bijna alles, dat in de film gebeurt ook daadwerkelijk mogelijk is in het echt. Heel indrukwekkend om te zien en verder is de film ook gewoon heel vermakelijk en spannend. Ik vind de ruimte altijd heel boeiend, maar aan de andere kant ook beangstigend. Je zou maar in de schoenen staan van de hoofdpersoon van deze film. Ik moet er niet aan denken, zeg.

Favoriete muziek: Ellie Goulding

Ik ben misschien ietsje te vroeg, want het nieuwe album van Ellie Goulding komt pas eind deze week uit. De afgelopen tijd kwamen er echter al 4 singles uit van het nieuwe album en ik vind alle vier de liedjes even leuk. Ik ben heel erg fan van het eerste album van Ellie, maar het tweede album vond ik wat minder. Ik heb goede hoop voor het nieuwe album dat eraan komt. Lekker catchy popnummers, dat is wat ik wil. Kan bijna niet fout gaan met die engelenstem van Ellie Goulding. Bovenstaand nummer is in ieder geval al een topper.

Favoriet drankje: Chai tea

theezakje

Je hebt mensen die liters thee drinken of het nu zomer of winter is. Bij mij is dat niet het geval. Pas als de temperatuur richting het nulpunt gaat vind ik het lekker om thee te drinken. Maar als het dan eenmaal kouder weer begint te worden, dan ga ik ook all out. Mijn keukenkastjes zijn op dit moment volgestouwd met zoveel mogelijk verschillende soorten thee. Heerlijk. Chai tea blijft mijn onbetwiste favoriet en dan het liefst in de vorm van losse thee. Ik hou ervan om lekker op te warmen met een kruidig kopje chai tea.

Favoriete activiteit: hardlopen na blessureleed

hardlopen

Ik zal binnenkort een uitgebreide update plaatsen over mijn hardloopavonturen. Voor de liefhebbers. Ik word ontzettend ongelukkig en ongedurig van niet kunnen hardlopen. Ongeveer een maand geleden kon ik niet lopen door een blessure aan mijn knie en tegelijkertijd was ik op zoek naar een baan. De afwijzingen op mijn sollicitatiebrieven kwamen een voor een binnen en ik wilde niets liever dan mijn frustraties en teleurstelling eruit rennen, maar dat kon dus niet. Geen fijne periode, dat kan ik je vertellen. Gelukkig kan ik nu weer rustig opbouwen. Ik zit alweer bijna aan de 5 kilometer zonder looppauzes tussendoor. Wat voelt dat lekker! De gekleurde blaadjes aan de bomen maken het hardlopen alleen nog maar leuker op dit moment. De herfst is echt mijn favoriete seizoen als het op hardlopen aankomt. Niet te warm, niet te koud en de natuur is prachtig.

Dan is het nu tijd om te gaan genieten van November. Hopelijk houden we nog even dit lekkere zonnige herfstweer. Toch altijd een stuk fijner dan grauw weer, zeker als je ’s morgensvroeg je bed uit moet. Een fijne maand gewenst!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *