November obsessions

Ik loop weer eens achter de feiten aan met mijn blog, maar ik ga lekker toch nog mijn favorieten van de maand november delen. Het maakt me helemaal niks uit dat we ondertussen al weer bijna bij kerst zijn aanbeland en dan is het einde van december al weer in zicht. Ze zeggen dat de tijd steeds sneller voorbij gaat naarmate je ouder wordt en ik kan alleen maar heel hard ‘ja’ knikken met mijn hoofd om dat te bevestigen. Het leven vliegt voorbij en daarom blik ik graag even terug op de fijnste dingen van de vorige maand.

Favoriete film: Dr. Strange

Het was lastig kiezen wat mijn favoriete film van afgelopen maand was, want ik moet zeggen dat ik ‘Fantastic beasts and where to find them’ ook echt geweldig vond. De nieuwe Marvel-film Dr. Strange vond ik alleen nog nét ietsje beter. Deze film gaat over Stephen Strange, een chirurg wiens carrière over lijkt te zijn na een ongeluk waarbij hij zijn handen ernstig verwondt. Traditionele dokters kunnen hem niet helpen en daarom zoekt hij zijn heil in alternatieve geneeswijzen. Zo komt hij terecht in de mystieke wereld van Kamar-Taj met alle gevolgen van dien. Benedict Cumberbatch speelt de rol van Dr. Strange en hij zet echt een geweldig personage neer. Tegelijk een vervelend, arrogant mannetje én iemand waarin je je kunt verplaatsen. Verder zitten er hele grappige momenten in het verhaal en de vaart zit er lekker in zoals bij bijna alle films van Marvel. Ik heb ervan genoten!

Favoriete boek: the little book of Hygge – Meik Wiking

The little book of Hygge

Wellicht heb je de afgelopen tijd wel gehoord van het Deense woord ‘hygge’. Het betekent zoiets als ‘gezellig’ en ‘comfortabel’ en voor de Denen betekent het voornamelijk lekker comfortabel binnen zitten met vrienden, lekker eten en goede gesprekken. Hygge schijnt voor een groot deel het geheim te zijn achter het feit dat de Denen het gelukkigste volk ter wereld zijn. Dat klonk als iets waar ik meer over wilde weten en daarom heb ik het boek ‘Hygge’ van Meik Wiking gelezen. Meik deed onderzoek naar alles wat Denen gelukkig maakt en al zijn ondervindingen heeft hij gebundeld in een leuke hygge-‘gids’. Dit boek is alles wat je nodig hebt als je graag meer te weten wilt komen over dit gezellige fenomeen en over hoe je zelf hygge kunt ervaren in ons koude kikkerlandje. Lezen dus deze winter!

Favoriete event: de concerten van Regina Spektor en Placebo

Goede concerten doen iets met me. Ik krijg er een soort kriebels van in mijn buik die verdacht veel op verliefdheid lijken. Niet gek dus dat de geweldige concerten van Regina Spektor en Placebo tot mijn favoriete momenten van november behoren. Regina Spektor zag ik samen met mijn vriend in een intieme setting in Paradiso. Ze zong loepzuiver, speelde magisch mooi piano, deed álle nummers die ik wilde horen en nummers waarvan ik niet eens wist dat ik ze leuk vond en verder was ze zo ontzettend schattig. In één woord: fantastisch! Ik luister al heel wat jaartjes naar Regina Spektor en het werd dus ook hoog tijd dat ik haar eens live zag. Het was absoluut voor herhaling vatbaar!

Een stuk minder intiem was het concert van Placebo in het Ziggo Dome. Na een dagje werken nam ik de trein naar Amsterdam samen met mijn vriend en mijn broer. Tijd voor een avondje ongegeneerd meeblèren met de beste liedjes van Placebo. Dit concert werd gehouden ter ere van het 20-jarige bestaan van de band en ze speelden dan ook lekker veel oude liedjes. Puur genieten! Ik waardeer het altijd erg aan Placebo dat ze iedereen vragen om telefoons eens links te laten liggen tijdens hun concerten. Een foto nemen als herinnering is prima, maar het is zo zonde om een heel concert lang met je telefoon in je handen te staan. Genieten van het moment in plaats van je leven door een telefoonschermpje leven. Een goede boodschap om af en toe eens even bij stil te staan. Wij hebben het in ieder geval heel erg naar onze zin gehad zónder telefoon.

Favoriete serie: Gilmore Girls

Gilmore Girls

Ik wachtte al bijna een jaar op de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls, maar het was het waard. Gilmore Girls is altijd al een van mijn favoriete series geweest. Misschien wel mijn ultieme favoriet zelfs. Ik vraag me soms zelfs af of Rory niet stiekem op mij geïnspireerd is 😉 Gek op boeken, journalistiek, koffie, fastfood, iets te obsessief wat studeren betreft, soms een beetje verlegen, een goede band met haar moeder.. Dat klinkt alsof je het over mij hebt. Min de problemen met vriendjes, want dat wordt mij gelukkig bespaard en ik heb gelukkig ook gewoon een vaste baan in tegenstelling tot Rory. Ik heb geprobeerd om de afleveringen een beetje verspreid te kijken om er extra lang van te kunnen genieten. Ach, wat was het fijn om weer diep in het wereldje van Stars Hollow te duiken en alle personages van Gilmore Girls weer terug te zien. Gesprekken tussen Rory en Lorelai die 100 km/h gaan, veel te veel geniale verwijzingen naar popculture, alle gezellige evenementen van Stars Hollow, Luke’s Diner, alle ex-vriendjes van Rory en alles waar je verder nog maar om kunt vragen. Het zit er allemaal in! Het enige wat ik te klagen heb is dat het einde een beetje érg cliché was. Dat had beter gekund. Oh, en er had wel wat meer Jess in gemogen. Ik ben team Jess zoals je merkt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *