Muziek aan en rennen maar!

Ik kan niet hardlopen zonder muziek in mijn oren. Veel lopers zweren bij lopen in stilte. Dan wordt een run opeens een soort meditatie, maar voor mij werkt dat niet zo. Ik heb meerdere keren geprobeerd om mijn ronde te maken zonder oordopjes in mijn oren, maar ik kan er gewoon niet tegen. Ik erger me aan mijn eigen gehijg en ben veel langzamer dan normaal. Na 1 kilometer begin ik me al af te vragen of het einde al in zicht komt. Leon Verdonschot omschreef het in een artikel in Runner’s World als ‘lopen door stroop’ en dat omschrijft precies hoe het voelt zonder muziek. Het wil gewoon allemaal niet.

Een goede playlist voor het hardlopen zorgt er bij mij voor dat de tijd veel sneller om gaat onder het rennen. Ik ren harder en ik heb het gevoel dat ik vlieg. Muziek is voor mij gewoon noodzakelijk om plezier te hebben in het hardlopen. Maar wat maakt nou precies een goede hardloopplaylist? Ik kies zelf voornamelijk voor oppeppende nummers. Vaak met een fijne beat, soms iets fouts uit de jaren ’80, soms juist een keihard rocknummer. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik luister ernaar onder het hardlopen.

Ik word muziek ook heel snel beu. Ik loop zo’n 3 keer per week, dus dan komt ieder nummer toch wel redelijk vaak voorbij. Na een aantal weken heb ik dan weer behoefte aan wat verse liedjes. Met nieuwe muziek gaat het lopen altijd extra lekker. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe, fijne liedjes. Vandaag deel ik een van mijn hardloopplaylists voor mede hardlopers die op zoek zijn naar nieuwe hardloopmuziek. Here you go:

Ik hoop dat deze nummers je wat extra energie bij je volgende run!

Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *