Modemeisjes en festivals

Ik zal modemeisjes nooit gaan begrijpen. Ik snap niet waarom ze zoveel geld uitgeven aan kleding en ik snap de combinaties niet die ze maken met hun kleding. Bovendien snap ik niet waarom ze allemaal doen alsof ze zo apart zijn, terwijl ze stuk voor stuk de trends volgen en zich dus eigenlijk gewoon hetzelfde kleden (uitzonderingen daargelaten). Ik snap best dat je er leuk uit wilt zien. Ik koop ook graag kleren en ik vind het heerlijk om een dagje in de stad door te brengen, maar de trends op de voet volgen is nooit zo mijn ding geweest. Maar goed.. modemeisjes mogen natuurlijk zelf weten in wat voor apenpakjes ze zich hijsen.

Er is echter een ding dat ik echt te gek voor woorden vind: meisjes die naar een festival gaan en het enige waar ze zich mee bezighouden is wat ze aan daar aan gaan doen. Wij normale stervelingen kopen een ticket voor een festival omdat er bands komen die we graag willen zien. We maken playlists om alle liedjes uit ons hoofd te leren, zodat we lekker alles kunnen meeblèren tijdens het daadwerkelijke concert. We wachten een uur in een snikhete tent om vooraan te kunnen staan bij een bepaalde artiest en daar worden we gelukkig van.

Maar nee, dáárvoor ga je toch zeker niet naar een festival als je een modemeisje bent. Je gaat naar een festival om gezien te worden in je meest fashionable outfit. Je gaat toch zeker geen comfortabele spijkerbroek, een shirtje en All Stars dragen. Nee joh, festivals zijn immers perfect geschikt voor maxidresses en sandaaltjes. En als zo’n meisje dan terug is van het festival verschijnen er duizend outfit foto’s op haar blog en geen enkel woord over welke band/artiest dan ook. Snappen jullie dat nou?

Liefs, Linda

 

19 Antwoorden op “Modemeisjes en festivals”

 1. Hihi ik vraag me wel af wat jij als modemeisjes ziet? :P Ik vind (voooral op Pinkpop) dat er veel van die "hippie-like"meisjes rond lopen. En dan het liefst in een uberkorte jeans, rafeltopjes en zonnebril. Weet niet zo goed hoe ik het moet uitleggen :P (Van die meisjes die bij mij op de faculteit veel voorkomen…)

  Maar de voorbeelden die je geeft zijn inderdaad niet echt geschikt voor festivals. Behalve de hunter boots misschien (hoewel ik die weer een beetje te prijzig vind..)

  Leuk blog weer! ^.^

  1. Ja, in Nederland valt het inderdaad reuze mee. Ik doelde meer op bijv. Coachella en Glastonbury. Kijk maar eens hoe Lauren Conrad rondliep op Coachella.. zoiets bedoel ik.

   Ik begrijp wat voor meisjes je bedoelt. Die zie je hier inderdaad veel. Wat hier ook wel voorkomt zijn van die meisjes die de hele dag in bikini rondlopen op een festival.. snap ik ook weer niet helemaal :p

 2. Ah ik ga graag naar festivals (techno) en ga echt voor de muziek, maar als ik dan in een lekker jurkje kan dansen, dan vind ik dat de dag nog leuker maken. Het kan dus ook allebei ;)

  1. Ik heb ook niet per definitie iets tegen jurkjes, hoor. Alleen als je meer tijd besteedt aan het uitzoeken van je jurkje dan aan het genieten van het festival ;)

 3. ik heb serieus al een paar maanden een conceptblog staan, over mode meisjes. en over mode. en vooral eigenlijk: over "hippe" mode meisjes. maar ik krijg em gewoon niet leuk af, en zo schrijf je em ff! Dus heel leuk en herkenbaar, maar vooral je mening over modemeisjes op festivals dan.

  1. Gewoon schrijven die blog. Volgens mij zijn genoeg anderen het met ons eens, dus zo'n blog is altijd goed. Je had eerst ook zo'n lijstje geplaatst met wat je stomme blogs vindt en wat je leuke blogs vindt, daar kon ik me ook helemaal in vinden.. haha.

 4. Haha, is het weer zo ver op het Ellegirlforum (in de tijd dat ik daar nog keek was dat toen een hot item :p)? Ik ben het met je eens hoor, festivals gaan toch naast gezelligheid vooral om de muziek!

 5. Linda, waar je rekening mee moet houden is dat modemensen hun uitstraling voornamelijk baseren op de kleding die ze dragen. Verder is hun kleding het nut (van naakte huid bedekken) overstegen en is veranderd in een soort kunstvorm voor hen. Een manier om henzelf uit te drukken, zeg maar.

  Desalniettemin, ik kan me wel vinden in je punt. Ik kan me mateloos ergeren aan dingen als "Ik ga vanavond naar een rave, wat moet ik aandoen?"..

  1. Ja, ik weet wel dat kleding voor hen veel meer betekent dan voor mij. Ik zeg alleen dat ik dat nooit zal gaan begrijpen, maar dat maakt ook niet uit. Normaal gesproken maakt het me ook niet uit, alleen bij bijvoorbeeld festivals vind ik het echt belachelijk.

 6. Haha, ik ben het inderdaad met je eens! Sowieso begrijp ik niet hoe veel mensen zo lang kunnen nadenken over wat ze gaan aantrekken! Ik hou van shoppen en kleren, echt waar, maar als een vriendin mij opbelt en vraagt: wat ga je aandoen vanavond? Dan denk ik echt: daar heb ik nog niet eens over nagedacht en ten tweede: wat maakt jou dat uit! Want zij wil haar outfit dan ook echt aanpassen aan de ander. Lekker belangrijk! :P

 7. Ik wil niet heel vervelend zijn. Maar de 2de outfitfoto vind ik wel echt ontzettend leuk. Dus waarom geen combinatie van beide. Ik ben nu stiekem al aan het denken dat ik voor iets aantrek naar Werchter. T wordt waarschijnlijk toch mijn Coldplay Shirt. Maar dan nog :)

  xx Ja wie dit is kan je wel raden, want welke muts heeft nu een coldplay shirt :D

  1. Haha, en dan toch zonder je naam reageren! De blog is ook een beetje overdreven, hoor. Ik denk ook na over wat ik aantrek op een festival, maar het is niet het eerste waar ik over nadenk. Eerst denk ik aan welke bands ik wil zien, hoe laat ik moet gaan, of mijn tent nog in orde is en hoe ik een fijn plekje ga veroveren op de camping. En als je een Coldplay shirt aantrekt val je in de categorie festival-meisje, niet mode-meisje ;)

  2. En dan toch zonder naam reageren. dapper van mij he. Maar ja opzich heb je ook wel een punt. Mode meisjes moeten gewoon nu bij Fashionclash zijn en niet op pinkpop:) .

   Maar je hebt echt een leuke blog linda. Ik lees al je blogs :$

   xxxStef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *