May obsessions

Voor mijn gevoel was mei een ontzettend lange maand waarin er vanalles is gebeurd. Zomerse temperaturen, herfstachtige dagen met regen en storm, lekker veel vrije dagen door alle feestdagen, weken met keiharde deadlines en rustige weekendjes. Mei was een maand vol tegenstellingen, maar dat is eigenlijk juist wel leuk. In mei ging ik onder andere een weekendje weg met srprs.me, ik deed mee aan een hardloopwedstrijd en ik ging voor mijn werk een dagje fietsen rondom Volendam met meer dan 50 fietsliefhebbers. Het was een drukke, maar erg leuke maand. Tijd voor mijn favorieten van de maand!

Favoriete boek: De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

de hemel begint bij je voeten

Ik heb niet zo veel gelezen afgelopen maand, maar dit boek heb ik binnen een paar dagen verslonden. Ik las eerder al ‘Ik geef je de zon’ van dezelfde schrijfster, maar dit boek vond ik nog veel mooier. Het boek gaat over de zeventienjarige Lenny Walker die het maar wat lastig heeft met het verwerken van de dood van haar zus. Toen haar zus nog leefde had ze nooit interesse in jongens, maar nu lijken die gevoelens opeens ontwaakt te zijn in haar. Twee jongens helpen haar met haar verdriet. Bij de ene jongen vergeet ze haar verdriet volledig, terwijl de andere jongen haar verdriet juist volledig lijkt te begrijpen. Hoe kies je daar nu tussen? Het boek klinkt op deze manier misschien een beetje suf, maar het is echt een prachtig meeslepend verhaal. Het mooiste is eigenlijk nog wel dat het boek vol staat met bijzondere zinnen. Kijk maar naar de titel, dan weet je genoeg. Als je van John Green houdt, dan zou dit boek je ook wel eens kunnen bevallen.

Favoriete film: Captain America Civil War

Marvel is lekker op dreef dit jaar. Ook deze maand was het weer tijd voor nieuwe superheldenfilms. Civil War is alles wat je je maar kunt wensen als Avengers-fan. Deze film draait er voornamelijk om dat mensen zich steeds meer tegen de Avengers gaan keren. Tijdens hun reddingsacties worden er veel mensen in veiligheid gebracht, maar tegenlijk gaan er ook nog steeds genoeg mensen dood bij zulke acties. Reden genoeg voor de overheid om een verbond aan te willen gaan met de Avengers om beter met hen samen te kunnen werken. Dit verbond zorgt voor spanningen tussen de verschillende superhelden. Het resultaat is een fantastisch gevecht tussen team Iron Man en team Captain America, waarbij alles uit de kast wordt getrokken.

Favoriete activiteit: Weekendje Trier met srprs.me

Trier

Aan het begin van mei bracht ik samen met mijn vriend een bezoekje aan de Duitse stad Trier. Srprs.me had deze bestemming voor ons uitgekozen om een weekendje te genieten van de leuke stad, lekker eten en heerlijk weer. Het was een echte mini-vakantie waar zowel mijn vriend als ik erg blij van werden. Zucht, dat geweldige zomerweer van dat weekend wil ik nu ook wel weer. Alles is veel leuker als het zonnetje schijnt. Wil je meer lezen over srprs.me en het tripje dat we maakten? Lees dan het stukje wat ik erover schreef.

Favoriete eten: Tony Chocolonely passievrucht yoghurt

Tony Chocolonely

Tony Chocolonely heeft weer een nieuwe limited edition chocoladereep uitgebracht. Deze keer is het een reep met melkchocolade, passievrucht en yoghurt. Als zoetekauw in hart en nieren moet ik iedere nieuwe reep natuurlijk meteen uitproberen. Een dag geen chocolade gegeten is een dag niet geleefd, right?! Ik vind deze smaak echt heerlijk. Lekker fris en zomers, hmm. Snel proeven, zolang deze reep in de winkels ligt!

Dat waren mijn aanraders van deze maand weer. Op dit moment ben ik non-stop bezig met spullen inpakken en meubels uitzoeken. Vandaag krijgen mijn vriend en ik namelijk de sleutel van ons nieuwe appartement. Juni zal dus in het teken staan van verhuizen en ons settelen op een nieuwe plekje en in een nieuwe stad. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *