Maart in ’t kort

Maart is de maand waarin de avonden eindelijk weer langer worden en waarin je af en toe je jas voorzichtig uit kunt doen als je in het zonnetje zit. Eindelijk lente, daar was ik aan toe! De maand stond dan ook in het teken van lentekriebels en alle activiteiten die daarbij horen. Vrolijk gekleurde tulpen kopen, het eerste ijsje van het jaar verorberen, mijn lange hardloopbroek verruilen voor een driekwart legging en meer van dat soort leuke dingen. Tijd voor een overzichtje!

  • Ik volgde een paar proeflessen in de nieuwe Bikram yogastudio hier in Den Bosch en ik ontdekte dat bikram helemaal niks voor mij is. Ik volgde eerder al hot yogalessen in Tilburg en die bevielen me erg goed, maar bikram is heel anders dan bijvoorbeeld vinyasa yoga. Ik houd van vloeiende series in plaats van één houding vasthouden, weer uit de houding komen en dan pas verder gaan met de volgende houding. Verder vond ik de nadruk iets teveel liggen op jezelf pushen. Op naar een yogastudio die meer bij mij past.
  • Het absolute hoogtepunt van maart was de dag dat mijn vriend en ik onze nieuwe auto gingen ophalen. We ruilden onze Polo uit 1996 in voor een Opel Corsa uit 2011 op zaterdagmorgen en de rest van het weekend was één grote roadtrip. Stuurbekrachtiging, elektrische ramen, airco.. wat een genot om niet meer een stokoude auto te hebben!

  • Het was weer tijd voor een nieuwe film van Marvel: Logan. De vorige Wolverine films vond ik stuk voor stuk niet zo denderend, dus mijn verwachtingen waren laag. Volledig onterecht, want Logan is fantastisch in alle opzichten en ook wel hartverscheurend treurig. De film is heel anders dan de typische superheldenfilm. Er wordt natuurlijk wel gevochten, maar daar ligt de nadruk niet op. Geef de film dus zeker een kans als je normaal gesproken niet zo van de superhelden bent. Dikke vette aanrader!
  • Ik ging naar een concert van Danko Jones in de 013 in Tilburg. Het nieuwe album van Danko Jones is echt top en ook het optreden was heel erg tof met veel oude hits én nieuwe nummers. Lekker ouderwets rocken en tussendoor lachen om de hilarische opmerkingen van Danko, daar ben ik altijd voor in! Mijn favoriete nummer van de nieuwe cd is ‘You are my woman’. Voor de liefhebbers van stevige gitaren 🙂
  • Samen met een collega ging ik er twee keer op uit voor mijn werk om onze aankomende fietsevenementen voor te bereiden. We hebben een fietsroute door Zaandam, Purmerend en omgeving getest en een fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug. Bieden routes waren meer dan 70 kilometer lang. Gelukkig hadden we e-bikes tot onze beschikking, maar je krijgt alsnog een pijnlijke kont als je normaal gesproken maximaal een half uurtje op de fiets zit. We hebben ons prima vermaakt, maar reken maar dat we nog even last hebben gehad van allerlei botten waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden.

Het was kortom een drukke, maar leuke maand. Op naar heel veel zonnige dagen in april!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *