Listomania

Lazen jullie vroeger ook de boeken over Lena Lijstje? Het verhaal gaat over een meisje dat overal lijstjes van maakt, omdat ze nooit kan kiezen. Ze maakt zoveel lijstjes dat haar ouders haar zelfs Lena Lijstje noemen en dat is een naam die mij niet zou misstaan. Linda Lijstje is het dus voortaan voor jullie. Nee, grapje.. noem me maar niet zo.

Maar feit is dat ik duizenden lijstjes bijhoud over van alles en nog wat. Bij mij is het probleem niet dat ik niet kan kiezen, maar juist dat mijn hoofd een grote warboel is als ik dingen niet opschrijf. Dan wordt het een grote brij met ideeën, dingen die ik niet mag vergeten en vervolgens toch weer vergeet, liedjes die ik leuk vind, boeken die ik nog wil lezen, films die ik wil zien en ga zo maar door. Vandaar dat ik altijd een notitieboekje op mijn nachtkastje heb liggen. De deur ga ik trouwens ook niet uit zonder mijn notitieboekje.

Vroeger had ik een hele verzameling notitieboekjes, maar nu beperk ik me tot mijn fijne Moleskine journal. Ik heb een ‘Le Petit Prince’ Moleskine met een leuk plaatje en de mooie woorden ‘L’essentiel est invisible pour les yeux’ op de voorkant. Wat kan een mens zich nou nog meer wensen..

Waar ik dan zoal lijstjes van maak?
– to do lijstjes: vooral handig om dingen gedaan te krijgen die je keer op keer vergeet, zoals het versturen van die ene super belangrijke e-mail.
–  lijstjes met boeken die ik nog wil lezen, films die ik nog wil zien, series die me leuk lijken etc.
– wishlists
– ideeën voor blogjes
– cadeau-ideeën voor mijn vriend etc.
– Plannen voor de toekomst zoals meer sporten, meer water drinken, meer boeken lezen etc.
– Een dayzero lijstje: www.dayzeroproject.com
– Lievelingsliedjes & playlists voor elke mogelijke gelegenheid (niet op papier, maar op Spotify)
– lijstjes met spullen die mee moeten op vakantie/naar een festival

Zo houd je nog eens plek vrij in je hoofd om daadwerkelijk na te denken ;)

Liefs, Linda

5 Antwoorden op “Listomania”

  1. Ik maak elke ochtend een lijstje voor wat ik die dag moet doen, met aparte categorieën als studie, huishouden, etc. Verder heb ik een apart boekje voor blogideeën en liedjes die ik op de gitaar wil leren spelen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *