Keep calm and study hard

De tentamenweek staat weer bijna voor de deur voor mij. Maandag heb ik een tentamen over alle literatuur van dit blok en dinsdag heb ik een tentamen over het nieuws van de afgelopen weken en een toets genaamd ‘achter het nieuws’. Die toets gaat over van alles en nog wat, van economie tot cultuur tot sport. Op mijn opleiding wordt dat ‘algemene kennis’ genoemd en dan zou je dus denken dat je dat wel even haalt zonder te leren. Dit is echter het tentamen waar iedereen het meeste tegenop ziet en waar misschien wel het meeste voor gestudeerd wordt. Ik heb het tentamen al gehaald.. vraag me niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen, want ik heb werkelijk geen idee. Ik denk dat ik vooral dankbaar mag zijn voor mijn economie en m&o lessen op de middelbare school, want die vragen wist ik allemaal te beantwoorden. Ik doe het tentamen nog een keer, omdat je ook kunt proberen om het al te halen voor volgend jaar. Dan moet je een hoger percentage van de vragen goed hebben. De andere twee tentamens heb ik al gehaald, dus na dinsdag ben ik er klaar mee.

Nu bestaat mijn week echter uit studeren, studeren, studeren. De samenvattingen heb ik gelukkig allemaal al af, dus wat me nu te doen staat is lezen en herhalen tot ik er gillend gek van word. Het stress-gehalte is op dit moment nog heel klein bij mij. Ik heb immers nog 5 dagen om te leren en nu lijkt het alsof ik alle tijd van de wereld heb. Ik voorspel dat ik ergens rond vrijdagmiddag wel anders piep, want uiteindelijk gaat leren altijd langzamer dan je inschat. Afleidingen als facebook, bloglovin, afleveringen van de serie Community en leuke films op tv vertragen het leren alleen maar meer, maar ja.. ontspanning is ook nodig tussendoor ;)
Totdat ik eenmaal ga stressen, geniet ik nog even van het leren in de chill-modus. Als de hel eenmaal is losgebroken heb ik nog altijd een lichtpuntje op zaterdagavond. Dan ga ik namelijk naar Keulen voor optredens van o.a. Simian Mobile Disco en Maxïmo Park. Fijn avondje ontspanning, dacht ik zo!
Liefs, Linda

2 Antwoorden op “Keep calm and study hard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *