June obsessions

Juni was een propvolle maand en dat verklaart meteen waarom ik vrij laat ben met mijn favorieten van de afgelopen maand. Propvol leuke dingen, gelukkig. Ik heb dus helemaal niets te klagen. Ik ging bijvoorbeeld naar Best Kept Secret en Rock Werchter en genoot op beide festivals van toffe optredens, gezelligheid met vrienden, lekker eten en rosébiertjes. Verder richtte ik mijn nieuwe appartementje beetje bij beetje in samen met mijn vriend. Ik zal binnenkort een keertje een hometour plaatsen hier, maar nu is het eerst tijd voor de favorieten van juni.

Favoriete muziek: Lianne La Havas

Ken je dat? Dat je overal enthousiaste verhalen leest over iets, maar gewoon zelf nooit de moeite neemt om je er eens in te verdiepen. Ik had dat met de muziek van Lianne La Havas. Ik hoorde verhalen vol lof van vrienden aan en zag Lianne regelmatig als tip voorbij komen op blogs, maar toch voelde ik nooit de drang om zelf eens een luisterpoging te doen. Ik ging dan ook helemaal open mee naar het optreden van Lianne La Havas op Rock Werchter, omdat een vriend haar heel graag wilde zien. Ik kende geen enkel nummer van haar, maar ik vond het wel een heerlijk relaxed en mooi optreden. Oh en laten we niet vergeten dat ik ook een beetje betoverd werd door haar mooie gezichtje. Wat een beauty is Lianne, maar haar muziek is misschien nog wel mooier. Toen ik eenmaal terug was van Rock Werchter afgelopen maandag heb ik mijn favoriete liedjes dan ook meteen opgezocht en in mijn afspeellijsten gezet. Ik ben fan!

Favoriete boek: As in tas – Jelle Brandt Corstius

As in tas

Dit dunne boekje is een ontzettend persoonlijk verhaal van Jelle Brandt Corstius over zijn bekende vader. Hij neemt de as van zijn overleden mee tijdens een fietstocht naar de Middellandse zee om het daar uit te strooien. Onderweg denkt hij terug aan de rare trekjes van zijn vader, maar ook aan bijzondere momenten tijdens zijn jeugd met een vader die niets van kinderen begrijpt. Ik vond het een heel mooi boek. Simpel geschreven, hier en daar grappig en vaak ook ontroerend. Anekdotes worden afgewisseld door stukjes over de fietstocht van Jelle die hem vooral naar troosteloze campings brengt. Een fijn boek om in één ruk uit te lezen tijdens een zonnige middag.

Favoriete serie: Game of Thrones

Game of Thrones

Ik heb de afgelopen maand helaas geen enkele film gezien en ook nauwelijks series gekeken. Zo staat er nog een heel seizoen Orange is the new black op me te wachten en dat is nog maar het begin. De serie die ik wel netjes iedere week bij heb gehouden is Game of Thrones. Ik ga lekker helemaal niks zeggen over dit seizoen om spoilers te voorkomen, maar wauw.. wát een seizoen! En sinds wanneer is Jon Snow zo onweerstaanbaar knap (oké, dit is stiekem wel een spoiler..). Al mijn vriendinnen die ook GoT kijken zijn ook helemaal verliefd. Stelletje bakvissen die we zijn. Ik kan niet anders zeggen dan: KIJKEN! NU!

Favoriete recept: Salade met burrata

recept

Afgelopen maand proefde ik voor het eerst burrata. Ik ben helemaal gek op mozzarella en alles wat daar maar op lijkt, dus het is niet gek dat ik burrata ook heerlijk vind. Ik paste dit Allerhande recept een beetje aan naar mijn smaak en het resultaat was een heerlijke salade voor een warme dag. Dit ga ik zeker weten nog heel vaak maken. Het is super makkelijk om te maken, snel klaar en overheerlijk. Wat wil je nog meer? Echt een aanrader als je op zoek bent naar een lichte maaltijd.

De favorieten zijn weer een beetje schaars, maar dat komt vanzelf wel weer goed deze maand. In juli ben ik doordeweeks gewoon aan het werk net als altijd. Nog geen vakantie voor mij, maar dat is niet erg. Ik hoop wel dat de zomer eindelijk eens begint in Nederland. Ik heb zin in zwoele zomeravonden, boeken lezen op dagstrandjes, heel veel ijsjes eten en korte shortjes en topjes. Verder ben ik begonnen met mijn trainingsschema voor de halve marathon en ik heb verschillende dates met vriendinnen gepland. Juli wordt een fijne maand waarin ik hopelijk weer wat meer tijd kan vinden om te bloggen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *