January obsessions

Het werd weer hoog tijd om mijn favorieten van januari te delen, aangezien we al weer lang en breed in februari zitten. Ik vind januari altijd een beetje een gekke maand. Je zit nog een beetje in het vorige jaar met je hoofd en opeens is de maand alweer voorbij. Aan het begin van de maand vierde ik mijn 23e verjaardag met een gezellig dagje met mijn vriend. Een paar dagen later deed ik dat nog eens dunnetjes over bij mijn ouders thuis en met mijn vriendinnen, want wie zegt dat je je verjaardag maar één keer mag vieren. De rest van de maand was een wervelwind van gezond eten, deadlines op mijn werk, zoveel mogelijk yogalessen, etentjes, klusjes in huis en een niet zo prettig bezoekje aan de tandarts. Tussendoor heb ik nog enkele favorieten kunnen verzamelen.

Favoriete cadeau: Nike Shinsen Sneakers

Vandaag kon ik eindelijk mijn nieuwe sneakers aan, nu het niet meer zo hard vriest ? #sneakerfreak #newshoes #nike

A photo posted by Linda Milder (@lindamilder) on

Van mijn ouders kreeg ik hele leuke sneakers voor mijn verjaardag. Een paar Nike Shinsen in turkoois en roze om precies te zijn. Toevallig net de twee kleuren van route.nl, het bedrijf waar ik werk. Ik ben een levend reclamebord, of ik het nu wil of niet. Ik heb de schoenen al heel veel gedragen. Ze lopen zo heerlijk en ze zijn zo leuk!

Favoriete boek: the Book of Tomorrow – Cecelia Ahern

the book of tomorrow

Dit boek was een van de weinige boeken dat ik las in januari, maar het was wel meteen een heel fijn boek. Het verhaal gaat over een meisje dat door en door verwend wordt door haar rijke ouders tot haar vader zelfmoord pleegt. Het meisje en haar moeder zijn gedwongen om bij een oom en tante te gaan wonen op het platteland, omdat ze al hun geld kwijt zijn. De moeder lijkt een soort depressie te hebben en doet niets anders als slapen, maar is het eigenlijk wel een depressie? Of is er iets anders aan de hand? De tante van Tamara (dat is de naam van het meisje) doet namelijk wel erg geheimzinnig. Tegelijkertijd vindt Tamara een dagboek dat haar toekomst lijkt te voorspellen. Meer zal ik niet verklappen, maar het is in ieder geval een spannend en mysterieus boek. Het boek is geschreven door Cecelia Ahern. Zij schreef onder andere ook het prachtige boek ‘Ps. I love you’.

 

Favoriete aankoop: Festivaltickets

festival tickets

Dagenlang rondstruinen op festivals op warme, zonnige dagen en genieten van geweldige muziek en spetterende optredens. Ik doe niets liever in de zomer. Wat doe je dan op regenachtige dagen in januari om dat gevoel al een beetje op te wekken? Festivalstickets kopen natuurlijk. Best Kept Secret is een grote favoriet bij mijn vriend en mij en de line-up tot nu toe is al geweldig goed, terwijl er nog heel veel acts bij moeten komen. Mijn hartje gaat in ieder geval al sneller kloppen van artiesten als Beck, Editors, Jamie XX, Christine and the Queens en een hele rits pas opkomende bandjes. We besloten nu alvast kaartjes te kopen om er zeker van te zijn dat we er naartoe kunnen in juni. Verder kochten we deze maand ook kaartjes voor Rock Werchter. De line-up van Werchter is ook nog verre van compleet, maar ook al ontzettend goed. Ellie Goulding, Florence + the Machine, Beirut, Courtney Barnett, the Last Shadow Puppets en ga zo maar door. Normaal gesproken konden we nooit naar Rock Werchter toe, omdat we dan nog met tentamens zaten en vorig jaar waren we nog druk bezig met afstuderen. Nu mijn vriend en ik allebei werken kunnen we gewoon een paar dagen vrij pakken. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in!

Favoriete muziek: Tame Impala

Ik luister vaak naar de Belgische radiozender Studio Brussel en daar komen regelmatig liedjes van Tame Impala voorbij. Ik vond die liedjes wel leuk, maar besteedde er nooit echt veel aandacht aan. Deze maand besloot ik eens een luisterpoging te wagen op Spotify en ik werd totaal omver geblazen. Wat een originele, fijne muziek is dit. Lekker rustig, hier en daar een vrolijk nummertje ertussen en absoluut geen dertien in een dozijn-muziek. Van het nieuwste album, die ook alweer uit 2015 komt, vind ik vooral ‘Disciples’ en ‘The Moment’ erg leuk, maar ook de singles zijn het beluisteren waard. Oh, en hun liveshows zijn ook geweldig met visuals in alle kleuren van de regenboog. Deze band speelt ook op Rock Werchter deze zomer, dus ik ben ontzettend benieuwd naar de show!

Zo, dan ga ik nu even verder met uitzieken. Ik ben namelijk geveld door stevige buikgriep. Hopelijk verloopt de rest van de maand iets beter dan dit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *