Januari in ’t kort

Dit jaar ga ik mijn maandelijkse blogpost met favorieten in een nieuw jasje steken. Ik ben namelijk van plan om iedere maand een soort korte samenvatting van de maand te schrijven met mijn favorieten erin verwerkt. Zo kan ik voortaan niet alleen delen wat ik leuk vond in een maand, maar ook welke films, boeken en andere dingen me tegenvielen. Hopelijk valt dat bij jullie ook in de smaak, voor zover deze stukjes überhaupt gelezen wordt. Ik heb altijd het idee dat niemand mijn blogs leest, maar daar hebben veel kleine bloggers last van geloof ik. Achja, mocht niemand dit lezen dan heb ik altijd nog een leuk overzichtje voor mezelf per maand. Om mezelf te  herinneren hoe leuk mijn leven is als het allemaal even wat minder gaat. Altijd mooi meegenomen!

  • In januari deed ik mee aan de Yogarevolution van Adriene en rolde ik bijna iedere dag mijn yogamatje uit thuis. Adriene begint ieder jaar met een yogachallenge van 31 dagen op haar Youtube-kanaal om het jaar zo goed in te luiden. Het vergt nu en dan wat planning om iedere dag wat tijd vrij te maken, maar aan de andere kant heb je bijna altijd wel een half uurtje over voor wat stretches en een beetje beweging. De resultaten liegen er in ieder geval niet om. Ik voel me bijna altijd beter na een beetje yoga, ik heb minder last van allerlei pijntjes en ga zo maar door. Ik zal er binnenkort een stukje over schrijven om er dieper op in te gaan, maar de challenge is in ieder geval een echte aanrader!

yoga 

  • Ik vierde mijn verjaardag begin deze maand onder andere met een high tea bij de Yoghurt Barn en dat was zó lekker. Thee in allerlei exotische smaken, broodjes met dip, taartjes, yoghurt, sapjes, het was allemaal even heerlijk. Het water loopt me nu alweer in de mond als ik eraan denk. Het was wel teveel om op te krijgen, maar wat je niet op krijgt houd je gewoon tegoed. Zo heb ik bijvoorbeeld nog een frozen yoghurt te goed die ik echt niet meer op kreeg. Fijn!
  • Ik gaf mezelf een TomTom Runner sporthorloge cadeau en nieuwe sportoordopjes en dat was ook hard nodig. In de zomer overleed namelijk mijn hardloophorloge tijdens een lange duurloop en mijn Urban Ears begonnen het ook langzaam te begeven. Geen gedoe meer met de vernieuwde Nike app die constant vasthangt en geen oordopjes meer die constant uit mijn oren vallen. Wat een genot. Ik loop nu voor het eerst met een horloge dat mijn hartslag meet. Ik moet er nog even aan wennen, maar volgens mij ga ik hier heel veel plezier van beleven.
  • Januari was een goede maand op sociaal gebied. Zo ging ik gezellig uiteten met mijn vriendinnen van de middelbare school en een weekje later ging ik wederom uiteten en daarna op stap maar dan met mijn vriendengroep van journalistiek. We zien elkaar allemaal veel te weinig, omdat we allemaal verspreid over verschillende steden wonen. Dat maakt het extra leuk om weer eens samen te zijn met een hele groep. De kater de dag erna was het meer dan waard 😉
  • Qua bioscoopbezoekjes heb ik niet zoveel bijzonders te melden. Ik zag Assassin’s Creed en dat was op zich wel een vermakelijke film, maar niet meer dan dat. Wat mij betreft zaten er teveel gaten in het verhaal en sommige oplossingen waren iets te makkelijk naar mijn mening. Ik vond Michael Fassbender goed als hoofdrolspeler in de film, maar voor de rest vond ik het gewoon niet zoveel soeps. Alleen kijken als je zin hebt in een actiefilm waarbij je niet teveel hoeft na te denken.
  • Op het gebied van boeken heb ik gelukkig wel aanraders. Ik las afgelopen maand het boek ‘Versplinterd’ van Dani Atkins en dat vond ik een heel mooi en meeslepend boek. Een echte vrouwenroman over een meisje dat een ongeluk krijgt en vervolgens een heel ander leven blijkt te hebben dan ze zich kan herinneren, maar dan net iets verrassender dan de meeste verhalen in dit genre. Verder las ik ‘Lekhoofd’ van Haro Kraak, een bijzonder verhaal over een jongen met synesthesie. Bij deze aandoening lopen je zintuigen als het ware in elkaar over waardoor je een woord bijvoorbeeld proeft. Het verhaal geeft een mooi kijkje in het hoofd van het hoofdpersonage en daarnaast is het ook nog eens heel mooi geschreven. Mooie woorden en zinnen, dat kan de taalliefhebber in mijn nou écht waarderen.
  • Een beetje cliché aan het begin van het jaar, maar ik deed de zoveelste poging om gezonder te leven. Ik let er beter op dat ik genoeg water drink, ik snoep minder, kocht vitaminepillen en ik bracht weer eens een bezoekje aan de sportschool. De donkere, grauwe dagen beginnen er langzaam een beetje in te hakken en ik merk dat ik weinig energie heb de laatste tijd. Gezonder leven helpt daar een beetje bij en verder heb ik meer uurtjes slaap gepakt. Zo voel ik me ten minste nog een beetje fit in deze tijd van het jaar.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *