Ik wil alleen maar alles

Tijd voor jezelf nemen. Het is helemaal hip tegenwoordig. Je hoeft maar een tijdschrift open te slaan of de mindfulness trainingen en aanbieding voor yoga retreats vliegen je al om de oren. Het liefst op een of andere tropische bestemming. We zijn allemaal veel te druk, druk, druk in ons dagelijkse leven en dat kan weer zorgen voor bijvoorbeeld een burn-out. Het is dus goed om het af en toe wat rustiger aan te doen. Tijdens vakanties lukt dat me altijd prima. Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze geen hele dag kunnen zitten om bijvoorbeeld een boek in een ruk uit te lezen. Nou, daar heb ik helemaal geen last van. Ik vind het heel fijn om op z’n tijd een hele dag wat te luieren.

bron: https://weheartit.com/

Maar toen begon twee weken geleden het nieuwe schooljaar. Colleges volgen, boeken lezen, onderwerpen verzinnen, contacten leggen, schoonmaken, hardlopen, eten koken, naar dansles toe, het nieuws bijhouden, nog een lesje pilates meepikken. Voor ik het wist stonden mijn dagen weer in het teken van zoveel mogelijk doen in één dag en constante haast. Ik was van plan om dat relaxte vakantiegevoel een beetje vast te houden door iedere dag een kwartiertje te mediteren. Vier dagen hield ik het vol.. en dat was het dan. ‘Ik heb het toch zeker veel te
druk om iedere morgen wat met mijn ogen dicht te liggen en te proberen om de wervelwind aan gedachten in mijn hoofd tot rust te brengen’, dacht ik bij mezelf. En dat is nou juist het hele probleem.

Ik heb eigenlijk best wel veel vrije tijd. Zeker als ik het vergelijk met de weken van mensen met een full-time baan. Ik heb alleen niet genoeg tijd om iedere dag mijn enorme to do-lijst af te werken. Ik kan niet álles doen en niet alles hoeft perfect te zijn. Ik moet keuzes maken. Is het bijvoorbeeld echt nodig om een hele waslijst aan blogs te volgen? Moet ik om het half uur Instagram, Twitter, Facebook en het nieuws grondig doorspitten? Moet ik minstens vijf dagen per week sporten? Moet ik iedere dag perfect gelakte nagels hebben? Moet ik iedere minuut van een dag gebruiken om nuttige dingen te doen? Natuurlijk hoeft dat allemaal niet en het is ook niet erg als zulke dingen er bij inschieten.

Ik moet wat minder veeleisend en minder perfectionistisch worden. Af en toe alles eens een beetje laten verslonzen en een avondje in mijn bed hangen met een slechte film. Niet meer álles willen. Genoegen nemen met wat minder en dan echt aandacht besteden aan hetgeen waar ik mee bezig ben en niet drie dingen tegelijk doen. Dat is toch uiteindelijk waar mindfulness om draait. Af en toe moet ik mezelf daar een beetje aan herinneren. Take it easy!
Liefs, Linda

4 Antwoorden op “Ik wil alleen maar alles”

  1. Helemaal mee eens. Maar soms zijn dingen gewoon zo leuk om te doen haha. Moeilijk om je eens bezig te houden met 1 ding tegelijk. Een fotoboek maken, blogs lezen, blog schrijven, nieuws checken, vacatures kijken, cv bijwerken, sollicitatiebrief schrijven, e-mails beantwoorden, instagrammen: allemaal tegelijk aan het doen op dit moment. Ik ga maar een voorbeeld nemen aan jouw voornemen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *