the Hunger Games

Niet het meest originele onderwerp omdat iedereen het erover heeft, maar ook ik wil mijn mening geven over de film. Afgelopen zaterdag ging ik namelijk naar the Hunger Games in de bioscoop. Ik denk dat het niet meer nodig is om het verhaal uit te leggen want dat kennen we ondertussen allemaal wel, lijkt me. Fast forward naar mijn mening dan: het is een prachtige, spannende film en de tijd vliegt voorbij als je naar deze film kijkt. Het is absoluut een aanrader en voor mij valt het een beetje in dezelfde categorie als de Harry Potter films. the Hunger Games speelt dan wel in de toekomst en er komt geen magie in voor, maar er wordt wel een compleet nieuwe wereld gecreëerd die in niets lijkt op de aarde van nu net als bij Harry Potter. De hype is trouwens ook ongeveer net zo groot als bij Harry Potter. Ik vond gisteren toevallig een ‘Katniss Everdeen workout’ op Youtube en zo gaat dat maar door.. heel internet staat vol met the Hunger Games. Die hele hype had voor mij dan weer niet gehoeven en wat ik helemaal jammer vind is dat de film vergeleken wordt met Twilight. Laat je daar alsjeblieft niet door afschrikken, want de films zijn voor geen meter te vergelijken.

De belangrijkste vraag is natuurlijk haalt de film het bij het boek? Ik kan daar kort op antwoorden met een dikke, vette NEE. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Het boek heeft veel details en die kunnen niet allemaal worden gebruikt want dan zou de film veel te lang worden. Sommige stukjes zijn dus helemaal weggelaten en dat is jammer. Ook is het boek geschreven vanuit Katniss’ perspectief en je leest dus ook over haar gedachten en gevoelens. In de film is dat niet zo en dat maakt het verhaal weer iets anders. Bovendien vind ik boeken vrijwel altijd beter dan films. Puur omdat je, je eigen fantasie kunt gebruiken en alles in je hoofd uit kunt laten zien hoe jij dat wilt. Wat trouwens wel weer goed is aan de film is dat je ook een kijkje krijgt in de kamer van de Spelmakers. In het boek is dat namelijk niet zo. En Lenny Kravitz is een fantastische Cinna, met z’n gouden eyeliner.

Ik denk dat je de boeken en de film gewoon los van elkaar moet bekijken. De film is namelijk geweldig en de boeken ook, zolang je ze niet teveel gaat vergelijken met elkaar. Ik kan je alleen maar aanraden om de boeken te lezen én naar de film te gaan. Ikzelf ben al reuze benieuwd naar de film van het 2e boek!

Liefs, Linda

3 Antwoorden op “the Hunger Games”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *