Honderd dagen gelukkig zijn

Het zweeft overal rond op internet: de 100 happy days-challenge. Een leuk initiatief om wat bewuster om te gaan met de kleine dingen die het leven mooi maken.’Honderd dagen gelukkig zijn is wel erg veel. wat als ik eens een off-day heb?’ hoor ik je denken. Zo zit het echter niet in elkaar. Je hoeft heus niet een derde van het jaar huppelend door het leven te gaan. Het gaat er juist om dat je ook op mindere dagen op zoek gaat naar iets waar je blij van wordt.

De regels zijn heel simpel. Je maakt iedere dag een foto van iets waar je gelukkig van wordt en vervolgens deel je deze via sociale media (of als je dat niet fijn vindt kun je de foto’s ook mailen naar de makers van de site). Volgens de initiatiefnemers lukt het 71% van de deelnemers
niet om honderd dagen lang foto’s te plaatsen, meestal door tijdgebrek. Denk je dat het jou wel lukt? Het is overigens wel belangrijk dat je niet gaat vergelijken met anderen. Het gaat er niet om dat je de mooiste foto online zet, het gaat meer om het gevoel dat je erbij krijgt. Wie beter probeert te zijn dan anderen, heeft de challenge bij voorbaat al niet gehaald.

Ik ben wel van de gratitude-lijstjes en dat soort dingen, dus ik werd meteen enthousiast hiervan. Ondertussen ben ik al bijna een maand bezig met foto’s maken en dat wilde ik graag even delen hier. Bij deze dus de dingen waar ik de afgelopen 24 dagen bij van werd:

Een ijsje op een zonnige dag – Een vest aan in plaats van een dikke winterjas – Hardlopen – Douchen met fruitige smeerseltjes – Risotto maken samen met mijn vriend – Naar een boerderij met kalfjes voor een schoolopdracht, zo lief!

Mijn eerste hardloopwedstrijd – Een lekker broodje na de wedstrijd – Ongezond maar oh zo lekker eten – Een superzachte, felroze trui op een koude dag – Mijn vriendje die voor me zorgt als ik me niet lekker voel – Verheugen op Pinkpop met een speciale playlist op Spotify.
Koffie en blogs bijlezen in de trein – Mijn hondje, die altijd ligt te snurken in vreemde houdingen – Versgelakte nagels – Een lekker sapje na het sporten – Uitslapen op een doordeweekse dag en uitgebreid ontbijten – Mijn vriend die superblij wordt van een pot drop voor zijn verjaardag (Dat was niet zijn enige cadeau, hoor ;))
Uiteten – Naar huis voor een lang paasweekend – Door de zon fietsen na een werkdag – Heel veel chocola paaseitjes eten – Tijdschriften lezen en me verheugen op de colleges tijdschrift op school – Superslechte series kijken, heerlijk vermaak.
Ik word helemaal blij als ik al deze foto’s terugzie en de challenge zorgt ervoor dat je iedere dag weer op zoek gaat naar fijne dingen. Voor mij werkt het in ieder geval om positiever te zijn, iedere dag. Al ben ik sowieso positief ingesteld, maar het kan natuurlijk altijd beter.
Liefs, Linda

2 Antwoorden op “Honderd dagen gelukkig zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *