Goede voornemens 2016

Niet iedereen houdt van goede voornemens maken, maar ik vind het wel fijn om aan het begin van het jaar na te denken over wat ik allemaal wil doen in 2016. Natuurlijk is het zo dat je altijd met een goed voornemen kunt beginnen of het nu juni is of januari. Toch is zo’n fris begin van het jaar voor mij een extra duwtje in de rug om nieuwe gewoonten te beginnen. Ik heb enkele grote doelen opgesteld voor dit jaar en in de loop van het jaar komen daar meestal nog allerlei dingen bij. Hier wil ik me in 2016 op gaan richten:

goede voornemens

  • Gezonder eten

Laten we beginnen met het meest clichématige goede voornemen van allemaal. Ik wil minder snoepen, meer groente eten, meer water drinken, meer smoothies drinken en gezonde recepten uitproberen. Voor kerst kreeg ik het boek ‘Superfood’ van Jamie Oliver, dus met die gezonde recepten moet het goed komen. Ook wil ik proberen om zelf meer snacks zoals energierepen te maken in plaats van het in de winkel te kopen, omdat dat een stuk gezonder is. Dit alles omdat ik me beter voel als ik gezond eet. En vooruit dat.. er mogen ook wel een paar kilootjes af. Dat extra speklaagje is geen wereldramp, maar ik zit beter in mijn vel zonder dat laagje 😉

  • De strijd aangaan met hoofdpijn

Ik heb minstens één keer per week hoofdpijn, vaak zelfs meer en daar heb ik helemaal genoeg van. Dit jaar wil ik alles in het werk gaan stellen om van die hoofdpijn af te komen. Gezonder eten en meer water drinken helpt daar waarschijnlijk al bij. De hoofdpijn komt bij mij vaak vanuit mijn nek en mijn schouders. Vaak sta ik al met hoofdpijn op na een nachtje slapen omdat alles helemaal vastzit in mijn nek. Ik heb mijn zorgverzekering alvast verhoogd, zodat ik dit jaar regelmatig een bezoekje kan brengen aan een manuele therapeut die alles los kan kraken. Verder wil ik dit jaar meer yoga ga doen om alles los te houden. Ik heb alvast een proefabonnement voor een maand genomen bij een yogaschool om het jaar goed te beginnen.

  • Meedoen aan een halve marathon

Met dit doel kwam ik in 2015 een heel eind. Ik trainde tot 16 kilometer en wilde nog een paar weken op snelheid trainen voordat de halve marathon van Eindhoven eraan kwam en toen werd ik geveld door een blessure. Dit jaar waag ik dus een nieuwe poging, maar ik ga wel rustiger aan trainen. Meer yoga zou ook moeten helpen om blessures te voorkomen. Wish me luck!

  • Minder verspillen

Ik wil bewuster spullen en eten kopen om het milieu minder te belasten. Niet zoveel eten koken dat je de helft weg moet gooien en geen slechte kwaliteit kleren kopen die je na 2 keer wassen weg kunt gooien. Ik merk dat ik sowieso minder behoefte heb om eindeloos spullen te kopen dan toen ik jonger was. Met een hele dag snuffelen in kledingwinkels maak je me tegenwoordig echt niet meer gelukkig. De eerste stap op de weg naar minder verspilling is al gezet. Ik kocht vandaag namelijk een e-reader. Geen stapels boeken meer kopen, die daarna bij het oud papier belanden. Dat voelt goed!

  • Rustiger aan doen

Zoals je aan dit lijstje voornemens misschien al ziet, heb ik altijd wilde plannen. Het is zo aantrekkelijk om allerlei dingen in je leven om te gooien, maar aan de andere kant houd ik ook heel veel van rust. Die rust wil ik dit jaar bewust gaan pakken. Ik leg mezelf dit jaar niet op om een bepaald aantal boeken te lezen, films te kijken of kilometers hard te lopen. Ik ga gewoon lekker doen waar ik zin in heb. Ik wil vaker een weekendje rustig aan doen samen met mijn vriend. Een lekker wandeling maken, de hele dag lezen, een hele dag lang series kijken, een middagje tekenen. Dat soort dingen. Lekker bijkomen van de drukke werkweek.

Zo, wat een waslijst. Nu alleen nog alles uitvoeren, haha. We gaan zien hoe het allemaal loopt dit jaar en het belangrijkste is natuurlijk nog altijd om zo gelukkig mogelijk te zijn. Dat is het ultieme doel dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *