Game of Thrones: boeken & de serie

Ik ben een beetje laat met het ontdekken van Game of Thrones. Ik had er heus al vaker over gehoord. Dat kan ook bijna niet anders als de halve wereldbevolking laaiend enthousiast is. Maar het duurde toch even voordat ik me eraan waagde. Ik wilde graag eerst de boeken lezen en dan pas de serie kijken, want ik ben zo iemand die een boek bijna altijd mooier vindt dan de verfilming. Het enige probleem is dat de boeken nogal dik zijn en het is ook nog eens een serie van vijf.. slik. Het was dus even wachten op een moment dat ik tijd had voor uren en uren lezen. Tijdens de kerstvakantie kwam dat moment eindelijk.

Ik begon te lezen in boek één ‘Het spel der Tronen’. Ik moest er heel even inkomen, dankzij de vele personages met lange namen, maar binnen de kortste keren had het boek me te pakken. Lezen, lezen, lezen moest ik, zonder te stoppen. Alle lovende kritieken op de boeken zijn wat mij betreft helemaal terecht. Het is een prachtig verhaal dat ik werkelijk heb verslonden. In het boek wisselen verschillende verhaallijnen zich af en ze zijn allemaal razend spannend. Je gaat het ene personage waarschijnlijk wel wat interessanter en leuker vinden dan het andere.
Bij mij zijn bijvoorbeeld John, Arya en Daenerys favoriet, maar toch zijn de andere verhaallijnen ook spannend. Het is een boek dat je niet
meer loslaat, dus zorg dat je genoeg tijd hebt om te lezen als je aan deze serie begint.

Het beste van de boeken zijn nog wel alle plottwists, die je echt niet ziet aankomen. Game of Thrones staat erom bekend dat er veel personages dood gaan en zelfs in het eerste boek is dat al het geval. Je moet er wel voor zorgen dat je nergens naar kijkt wat ook maar met Game of Thrones te maken heeft, want internet stroomt over van de spoilers en op televisie zijn ze bezig met het uitzenden van seizoen 4. Mij lukte het om aan het boek te beginnen zonder ook maar iets te weten en dan heb je echt flinke shock-momenten. Heel goed gedaan, vind ik. Het verhaal is zo geschreven dat je van de personages gaat houden en je aan ze gaat hechten of je gaat ze juist ontzettend haten. Later in het verhaal blijken mensen dan weer heel anders te zijn dan je dacht. Ik houd daar wel van en ik vind het ook ontzettend knap als schrijvers dat kunnen.Tot nu toe ben ik nog niet verder gekomen dan het eerste boek. Ik lees nu Bridget Jones, maar zo gauw ik dat boek uit heb, ga ik snel weer verder met Game of Thrones. Ik ben verslááfd 😉

De serie is ook echt geweldig. Het is redelijk trouw aan de boeken. Ik ben zo’n zeikerd die de hele tijd de serie met het boek gaat vergelijken en dan zijn er toch wel wat verschillen te ontdekken, maar de meeste dingen komen goed overeen. De personages zijn allemaal heel goed gecast. Ik ben helemaal gek op John Snow in de serie, Daenerys is prachtig, Tyrion is vooral heel erg grappig en de rest van de acteurs zijn ook erg goed. De serie wordt geschoten op verschillende plekken in Ijsland, Noord-Ierland, Kroatië en Marokko dus je kunt je wel voorstellen dat dat zorgt voor prachtige beelden. Ja, de serie is geweldig. Als ik echt zou moeten kiezen zou ik de boeken kiezen, maar dat komt alleen maar doordat ik een boekenwurm in hart en nieren ben. Eigenlijk zijn zowel de boeken als de serie prachtig. Echte aanraders, mocht je nog niet verslaafd zijn aan Game of Thrones.

Liefs, Linda

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *