Februari – Keeping Calm

Februari is alweer volop aan de gang. Hoog tijd voor een nieuwe challenge dus. In mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe goed de challenge van januari is verlopen, maar deze maand is het tijd voor iets heel anders. Ik wil me graag gaan storten op meditatie. Iedere dag wil ik een momentje rust pakken. Of dat nu vlak voordat ik ga slapen, juist als ik net wakker ben of midden op de dag is. Of dat nu een half uur is of tien minuutjes. Dat maakt allemaal niet uit, zolang ik het maar doe. Ik heb al vaker pogingen gedaan om te mediteren, maar het lukt me nooit om dat een langere tijd vast te houden. Het probleem is meestal dat ik duizend-en-een dingen wil veranderen in een maand en dan is het gewoon heel erg veel om vol te houden. Hopelijk lukt het wel om het vol te houden als ik me puur stort op één verandering: iedere dag mediteren.

Morgen begin ik op school met een nieuw project en dat belooft erg druk te worden. Volgepropte dagen zorgen er bij mij snel voor dat de momentjes voor mezelf verdwijnen. De hele dag op school zitten of bezig zijn met schoolwerk, koken, eten, nog een uurtje sporten als het lukt en dan ’s avonds uitgeteld in bed neerploffen. Zo zien mijn dagen er uit als ik niet oppas. Juist dan is het belangrijk om je hoofd leeg te maken en daarom kies ik ook deze maand voor deze challenge. “You should sit in meditation for twenty minutes a day, unless you’re too busy. Then you should sit for an hour”, is een mooi Zen-gezegde. Hoe drukker je het hebt, hoe langer je dus zou moeten mediteren om je hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Ik ga proberen dat deze maand in praktijk te brengen.

Bron

Mediteren is lastig, omdat je moet proberen om je geest onder controle te krijgen. Juist als je rustig zit schieten je opeens allerlei dingen te binnen die je even op moet schrijven. Zo vervelend werken hersenen nu eenmaal. Om het ietsje makkelijker te maken, ben ik op zoek gegaan naar hulpmiddelen. Er zijn verschillende apps te vinden voor guided meditations en ik heb gekozen voor Budhhify. Daar vind je verschillende meditaties voor verschillende momenten (voor het slapen gaan, voor een workbreak, voor tijdens het wandelen and so on) Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar als ik dat wel heb gedaan zal ik er nog een update over plaatsen. Daarnaast kocht ik vorig jaar de mp3’s van de 21-day meditation challenge van Deepak Chopra. Ik heb die meditaties een tijdje volgehouden en ik vond het erg fijn. Ik werd er alleen heel erg slaperig van en op de helft van de meditatie lag ik standaard al te snurken. Ik denk dat ik me iets meer moet concentreren op de muziek en wat er gezegd wordt. Als ik in de avond mediteer en mijn gedachten niet onder controle houd, word ik gewoon heel erg moe. Iets om aan te werken 😉 Als je de 21-day meditation graag ook eens wilt proberen, moet je de site van Deepak Chopra goed in de gaten houden. Er komt regelmatig een nieuwe challenge voorbij, steeds over een nieuw thema voor 21 dagen. De reeks mp3’s die ik kocht hebben bijvoorbeeld ‘creating abundance’ als onderwerp. Je kunt de meditatie mp3’s op de dag zelf en een paar dagen erna luisteren en daarna kun je ze alleen nog kopen. Het is het zeker waard om eens te proberen vind ik.

Ik heb de meditatie van dag 1 & 2 van Deepak Chopra gisteren en vrijdag al gedaan en deze keer lukte het me in ieder geval om wakker te blijven. Ik vind het wel nog lastig om mijn hoofd rustig te krijgen. De gedachtes vliegen in sneltreinvaart voorbij. Ik hoop dat, dat gaat verbeteren deze maand. Het schijnt nogal wat oefening te kosten om echt goed te kunnen mediteren, so wish me luck 😉

Liefs, Linda

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *