Februari in ’t kort

Zijn jullie de winter ook altijd zo beu in februari? Ik ben een echte winterliefhebber, maar zo rond het einde van februari heb ik altijd behoefte aan zon. Dat merk ik ook aan mijn energieniveau dat in deze maand meestal heel laag is. Ik heb de afgelopen maand dan ook gewoon veel geslapen en niet al te veel gesport. Soms is het zo fijn om jezelf eens géén schop onder je kont te geven en gewoon schaamteloos te luieren. Dan barst je daarna weer van de energie om allerlei dingen te doen. Het was dus best een rustige maand, maar ik heb ook wel wat dingen gedaan hier en daar in februari.

  • Aan het begin van februari zag ik het bericht dat John Mayer in mei naar Nederland komt voor een concert. Door treinproblemen kon ik pas veel te laat achter mijn computer kruipen op de dag van de kaartverkoop en het lukte me dan ook niet om een kaartje te scoren. Echt balen, maar een paar dagen later werd er een tweede concert aangekondigd. Daar heb ik gelukkig wel kaartjes voor weten te bemachtigen zonder problemen, pfieuw. Ik heb nu al zin in het concert in mei. Het onderstaande nummers is mijn favoriete nieuwe nummer van John Mayer tot nu toe:

  • Ik stond met een paar collega’s een weekend lang op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht om duizenden route.nl jaarboeken uit te delen. Ik schrijf de teksten voor het jaarboek en ik vond het ontzettend leuk om te zien en te horen hoe enthousiast mensen over ons boek zijn. Ik ben zelf geen fanatieke fietser of wandelaar, maar zelfs ik kreeg een beetje kriebels om op pad te gaan door alle leuke verhalen die ik gehoord heb. Het was best een heftig weekend met al die mensen de hele dag om je heen, maar al met al was het een hele toffe ervaring. De gezellige etentjes en het mooie hotel waar we in verbleven hielpen daar trouwens ook bij.

route.nl jaarboek

  • Het weekend na de beurs was het tijd om ultiem te ontspannen. Soms vind ik het heerlijk om even helemaal niemand om me heen te hebben als de introvert die ik ben. Eventjes opladen. Mijn vriend moest het hele weekend werken en dat vond ik voor een keertje geen enkel probleem. Ik vulde mijn weekend met uitgebreid sporten, lezen, aflevering na aflevering van Suits kijken en blogs lezen. Heerlijk!
  • Ik probeerde in februari om zo min mogelijk suiker te eten. Het liep de laatste maanden een beetje uit de hand met mijn chocoladeverslaving en het werd ook eens tijd om niet meer iedere morgen Nutella te eten bij mijn ontbijt. Aan het begin van de maand lukte het me goed om niet te snoepen, geen frisdrank te drinken en geen suiker in mijn koffie te doen en ik maakte zelf snacks zoals gezonde muffins en notenrepen. Na ongeveer twee weken ben ik weer overgestapt op Liga’s en andere ongezondere tussendoortjes, omdat het me iets teveel tijd kostte om zelf alles te maken. Verder heb ik ook wel wat chocolade gegeten, want de cravings werden te erg tijdens ‘that time of the month’. Het leven moet ook een beetje draaglijk blijven, hé 😉 Dit doel is dus niet helemaal gelukt, maar ik wil in ieder geval doorgaan met bewust minder suiker eten.

gezonde snacks

  • Ik maakte festivalplannetjes voor de zomer. Een van mijn beste vriendinnen besloot dat ze graag mee wil naar Rock Werchter en verder hebben we ook allebei een dagkaartje voor Pukkelpop gekocht. Ik weet nu al zeker dat dat super gezellig gaat worden. Het festivalseizoen is wat mij betreft toch echt de beste tijd van het jaar.
  • Aan het einde van de maand was het tijd voor carnaval. Brabants carnaval is niet helemaal mijn ding, dus ik verruilde Den Bosch een weekendje voor mijn ouderlijk huis in Zuid-Limburg. Vorig jaar lag ik na één avondje carnavallen een paar dagen met buikgriep op de bank, maar dit jaar werd me dat gelukkig bespaard. Ik heb een hartstikke gezellige carnaval gehad dit jaar én ik ben nog steeds helemaal fit. Zo mag dat wel ieder jaar gaan.

carnaval

  • Op het gebied van boeken en films heb ik maar heel weinig te melden. In februari zag ik namelijk geen enkele film. Dat komt bijna nooit voor. Verder las ik maar één boek uit: Judas van Astrid Holleeder. Een ontzettend boeiend verhaal, maar wel wat langdradig en het is natuurlijk heel eenzijdig om het verhaal alleen vanuit Astrid te lezen. Daarna begon ik in het eerste deel van the Lord of the Rings. Ik wilde de trilogie al heel lang lezen, dus het werd eens tijd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *