Favorieten van januari

Ik weet niet hoe het precies komt, maar de maand januari lijkt altijd eindeloos te duren. Nu heb ik het geluk dat ik jarig ben in januari en verder had ik nog wat leuke dingen gepland hier en daar om de weken zo blij mogelijk door te komen. Dat is redelijk gelukt, maar ook ik had het zwaar met het grijze weer en het gebrek aan zon. Laten we zeggen dat de bank, vrachtladingen chocolade en de tv wel erg aantrekkelijk waren vorige maand. Maar ik heb gelukkig alsnog een rijtje favorieten kunnen verzamelen in januari.

Serie: The Good Doctor

Aan het einde van de maand keek ik de eerste aflevering van The Good Doctor op tv. Ik kijk nauwelijks nog programma’s live op tv, maar voor een goede serie maak ik graag een uitzondering. Tot nu toe zijn er twee afleveringen uitgezonden en die bevielen me erg goed. De serie draait om Shaun Murphy, een beginnende arts met autisme. Ik heb natuurlijk nog nauwelijks iets gezien van de serie, maar ik heb het idee dat dit geen standaard soapy ziekenhuisserie is. De serie is in ieder geval heel goed beoordeeld overal en dat zegt natuurlijk wel wat. Ik ben benieuwd hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen. The Good Doctor wordt op maandag om 21.30 uitgezonden op RTL 4, mocht je het ook willen kijken.

Film: the Greatest Showman

Musicals zijn echt zoiets wat je fantastisch vindt of juist verschrikkelijk. Ik liet mijn vriend maar thuis toen ik naar de film The Greatest Showman ging in de bioscoop, want hij behoort tot de musical-haters. Ikzelf heb me gelukkig wel kostelijk vermaakt. Catchy liedjes, een mooi verhaal met lekker veel drama, leuke dansjes, spektakel, het zit er allemaal in. In m’n eentje naar deze film gaan beviel me ook goed. Dan kan ik tenminste ongestoord een traantje wegpinken bij alle sentimentele stukjes. Wees gewaarschuwd als je naar deze film gaat, want de liedjes blijven dagenlang in je hoofd rondspoken.

De Lion King musical

Mam en ik

We blijven nog even in de musical sferen. Ik ging namelijk samen met mijn moeder naar de Lion King. Wat is het toch heerlijk om neer te ploffen in een theater en je mee te laten nemen naar een andere wereld. Het decor is echt prachtig gemaakt en alle dieren zijn ook heel bijzonder neergezet in deze voorstelling. Ik was vooral onder de indruk van de giraffes en Zazou vond ik ook erg leuk met zijn flauwe grapjes. We hebben kortom ontzettend genoten en voor we het wisten zat de show er alweer op. Zo’n vrolijke musical is een prima remedie tegen de winterblues ;)

Chocolademuseum in Keulen

Chocolademuseum

Aan het begin van de maand was ik jarig. Ik vind het altijd leuk om een dagje eropuit te gaan dan en daarom ging ik samen met mijn vriend naar het chocolademuseum van Lindt in Keulen. Lindt is mijn lievelingschocolade, dus je snapt dat dit de hemel op aarde was voor me. In het museum kun je het hele proces van chocolade maken bekijken en verder leer je meer over de geschiedenis van Lindt en andere chocolademerken. Hierboven zie je de chocoladefontein van het museum. Hier dopen ze een wafeltje in en die mag je dan opeten. Je hoort het, als chocoladeliefhebber moet je hier echt eens heen!

Kindred Spirits laarzen

Als laatste een echt winters favorietje: mijn prachtige Kiboots. Het zijn niet bepaald de goedkoopste laarzen ooit, maar ik vond dat ik wel eens mocht investeren in een paar laarzen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Diep van binnen ben ik een beetje een hippie die gek is op allerlei printjes en kleurtjes. Daar sluiten deze laarzen perfect bij aan. Verder lopen ze heerlijk en ze zijn gemaakt van plantenleer. Wel zo fijn als je liever geen echt leer draagt. Volgens mij worden deze schoenen alleen maar mooier als ik ze vaker draag. Ik hoop er dan ook nog heel lang op rond te huppelen!

Eรฉn antwoord op “Favorieten van januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *