Een lichtje in het duister

Een paar weken geleden schreef ik al over mijn tripje naar Berlijn en het mooie ‘Festival of Lights’ dat daar werd gehouden. In Nederland hebben we daar gewoon onze eigen versie van en wel in Eindhoven, dé lichtstad van ons land. De afgelopen week vond alweer de achtste editie van GLOW plaats en ik ging er voor de eerste keer heen. Waarom ik er nooit eerder geweest ben? Ik heb geen flauw idee. Ik woon nu alweer 2.5 jaar op kamers in Tilburg en een tripje naar Eindhoven stelt dus niks voor. Geen enkele reden dus om niet naar het lichtfestival te gaan en ik heb er ook zeker spijt van dat ik nooit eerder ben gegaan.

Met een beker warme chocolademelk in je hand door de stad lopen samen met je vriendje, op zoek naar allerlei lichtcreaties. Wie wordt daar nu niet blij van?! Volgend jaar ga ik dus gewoon braaf. Beloofd. Ik ben zelf helaas niet in het bezit van een goede camera om het hele
spektakel vast te leggen. Gelukkig houdt Rogier, een vriend van me, wel enorm van foto’s maken en hij was dan ook zo lief om me wat
beeldmateriaal toe te sturen.

De route voerde bezoekers dit jaar niet alleen maar door de echte binnenstad, maar ook over het NRE-terrein en naar het Philips Stadion. Het stadion ben ik zelf helaas niet in geweest, want het was erg druk. Een uur wachten in de kou voor een lichtshow ging me een beetje te ver. Als ik anderen mag geloven was dat juist het hoogtepunt van de hele route, maar daar kan ik zelf dus niets over zeggen. Het was sowieso wel jammer dat het zo enorm druk was, dat je sommige dingen gewoon niet goed kon bekijken. Maar ja, dat krijg je ervan als je zoiets moois organiseert dat ook nog eens gratis is.

 

 

Ik vond zelf vooral de projectie van een draak op de kop van het Eindhovens kanaal, de gekleurde villa’s (die me meteen deden denken aan Pippi Langkous.. jeugdsentiment!) en de Catharinakerk erg mooi om te zien. Het gedeelte van de route rondom het Philips stadion viel me stiekem een beetje tegen, maar dat zou ook kunnen komen doordat je vooral daar echt over de koppen kon lopen. Dan zie je opeens niks meer als je zo klein bent als ondergetekende. De rest van de route was echter de moeite waard.

Mocht je nu enorm enthousiast zijn geworden door deze beelden, dan heb je helaas pech. Zaterdag was namelijk de laatste dag dat je het evenement kon bezoeken. Gewoon even onthouden voor de volgende keer dus. Dan zie ik jullie daar over een jaar 😉

Liefs, Linda

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *