Een frisse start

Een nieuw jaar, een frisse start om het bloggen weer eens op te pakken. Dat was mijn gedachte dik drie weken geleden, maar sindsdien is er nog niet veel van gekomen. Het is al zo lang geleden dat ik hier iets schreef dat het zelfs een beetje onwennig voelt. Tijd om daar iets aan te doen. Ik heb er eventjes over gedacht om mijn blog volledig op te doeken, maar dat vond ik toch wel zonde. Bovendien kriebelt het zo nu en dan om weer eens lekker voor mezelf te schrijven hier. Voor werk ben ik iedere dag bezig met schrijven, maar dat is toch weer heel iets anders dan over je eigen belevenissen schrijven. Vandaar dat ik toch weer wat tijd in mijn blog ga steken daar waar het kan.

Ik heb de afgelopen maanden veel nagedacht en getwijfeld over alles dat los en vast zit. Misschien had ik zelfs wel een beetje last van zo’n quarterlife crisis waar bijna iedere afgestudeerde van mijn leeftijd last van lijkt te hebben. Heb je je leven eindelijk helemaal voor elkaar en dan ga je opeens twijfelen. Heel gek is dat. Gelukkig zijn al die twijfels nu verleden tijd en zit ik verdomd lekker in m’n vel. De conclusie van al dat nadenken was vooral dat ik een ontzettend leuk leven heb, maar dat het af en toe een tandje minder kan. Niet altijd maar rennen, vliegen, haasten. Zelfs leuke dingen gaan je opbreken als je je hele agenda ermee volgooit. Zeker als je een introvert bent die af en toe eventjes helemaal alleen moet zijn om op te laden. Vandaar dat ik het nu wat rustiger aan probeer te doen en dat betekent meteen dat ik tijd heb om weer eens een stukje te tikken op mijn oude vertrouwde blogje.

Mijn blog was trouwens ook zo’n onderwerp waar ik over heb nagedacht. Welke kant wil ik op met mijn blog? En over welke onderwerpen wil ik schrijven? Het is nooit mijn bedoeling geweest om maar zoveel mogelijk lezers te krijgen of bijvoorbeeld geld te verdienen met mijn blog. Ik hoef in principe dus ook nergens rekening mee te houden als ik hier schrijf. Het schrijven voor anderen en lezers trekken wil ik dan ook zoveel mogelijk loslaten vanaf nu.

Niet eindeloos nadenken over hoe ik dingen op moet schrijven of welke artikelen anderen willen lezen, maar gewoon alles op papier zetten zoals het in mijn hoofd zit. Ik probeer zoveel mogelijk schijt te hebben aan de perfectionistische kant van mij en dat mag ik op mijn blog nog wel wat meer doen. Verwacht dus vooral stukjes over dingen waar ik op dat moment veel over nadenk, maar ook verhalen over dingen die ik meemaak zoals vakanties. Verder zal ik natuurlijk ook schrijven over hardlopen, boeken, muziek en andere dingen waar ik blij van word. Ik weet nog niet hoeveel ik dit jaar ga schrijven hier, maar dat zul je vanzelf zien. Tot snel!

4 Antwoorden op “Een frisse start”

  1. Leuk dat je weer geschreven hebt! En ja, die periode gaan we allemaal door nu geloof ik. Ik zit er nog middenin, maar nadenken over wat ik wil en waar ik voor sta alleen al maakt me erg gelukkig. Geniet van je nieuw verworven inzichten en tot blogs.

    1. Fijn dat je mijn blog nog steeds volgt, Eline :) Jij komt er vast en zeker ook snel achter wat je precies wilt. Neem maar de tijd ervoor en dan wijst alles zich vanzelf wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *