December obsessions

De hele blogwereld is in deze tijd van het jaar gevuld met eindejaarslijstjes. Ik ben van plan vandaag nog een kort overzichtslijstje van het jaar te plaatsen, maar eerst is het tijd om wat aandacht te besteden aan mijn favorieten van de maand december. Het is cliché om te zeggen, maar ook deze maand vloog weer voorbij. Op mijn werk was het ontzettend druk en voor de rest heb ik mijn dagen vooral gevuld met hardlopen en leuke dingen doen om in de kerststemming te komen. Een fijne maand, al had ik het naar mijn mening wel ietsje te druk. Ik heb zo nu en dan een rustige dag nodig om me fijn te blijven voelen. Mijn dagen minder volplannen is dan ook iets wat ik in het nieuwe jaar in de praktijk ga brengen. Wat wel positief is aan veel dingen doen in een maand? Heel veel leuke favorieten.. let’s go!

Favoriete film: Star Wars – The Force Awakens

Star wars poster

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat vlak voor kerst de nieuwste Star Wars-film in de bioscopen verscheen. Hier keek ik al een hele tijd naar uit en de film stelde gelukkig niet teleur. Ik vond het leuk om oude personages terug te zien, maar ook de nieuwe personages vielen me niet tegen. Ik ben zelfs een beetje fan van badass Rey. Stoere vrouwelijke hoofdpersonen in films zijn wat mij betreft altijd een pluspunt. Leve het feminisme 😉 Voor de rest bevatte de film alles wat ik leuk vind aan Star Wars. Bijdehante robots, lightsabers, ruimteschepen, vreemde planeten met nog vreemdere wezens, Chewbacca en ga zo maar door. Het verhaal is wel nogal voorspelbaar. Zogenaamd schokkende momenten in de film zie je al van mijlenver aankomen, maar ach.. mij hoor je niet klagen. Star Wars is pure nostalgie.

Favoriete boek: Yoga Girl – Rachel Brathen

Yoga Girl boek

Ik nam me in oktober al voor om dit boek van yoga-instructrice Rachel Brathen te lezen, maar toen kwam ik er niet aan toe. Deze maand deed ik een nieuwe poging en ik heb het boek ook meteen in één ruk uitgelezen. Het boek bestaat uit het levensverhaal van Rachel, aangevuld met yoga-oefeningen, voedingstips en een soort levenswijsheden in korte puntjes. Ik vond het ontzettend inspirerend om te lezen hoe Rachel zichzelf als het ware heeft genezen van al haar problemen en haar problematische jeugd door yoga. Yoga is zoveel meer dan je lichaam in rare bochten wringen en dat komt zo goed naar voren in het boek. Op een van de eerste bladzijden las ik een stukje over dat wij mensen altijd vooruit willen. We focussen altijd maar op wat we allemaal nog willen bereiken, hoe we eruit willen zien en wat er nu nog allemaal niet goed is. Eigenlijk zouden we gewoon tevreden moeten zijn met hoe we nu zijn en van daaruit verder kijken naar de toekomst. Een mooie gedachte waar ik graag meer mee wil doen. Het is fijn om eens te horen dat je niet perfect hoeft te zijn. Je bent goed zoals je bent. Voor meer van dit soort fijne levenslessen raad ik dit boek absoluut aan.

Favoriete gadget: Urbanears koptelefoon

Urbanears

Voor kerst kreeg ik een fantastische draadloze koptelefoon van mijn vriend en speciale oortjes voor tijdens het sporten, beiden van het merk Urbanears. Met de koptelefoon ben ik ondertussen ongeveer vergroeid geraakt. Het geluid is ontzettend goed, de koptelefoon ziet er leuk uit en heeft een prima formaat voor mijn kleine oortjes. Andere koptelefoons zijn vaak veel te groot voor me en doen pijn aan mijn oren, maar daar heb ik nu geen last van. Ik vind het ook heel handig dat je de koptelefoon draadloos kunt gebruiken. Nooit meer gedoe met snoertjes die in de knoop zitten. Ook de sportoortjes werken heel fijn. Je klikt ze als het ware vast en daardoor zitten ze muurvast. Gewone oordopjes vallen om de haverklap uit bij mij tijdens het hardlopen, dus dit is een openbaring voor mij. Oh, en ze zijn hot pink.. ook altijd leuk!

Favoriete app: Storytel

Ik ben deze maand verslingerd geraakt aan Storytel, een app met luisterboeken. Heerlijk om een fietsritje wat boeiender te maken, maar ook tijdens het afwassen, de was vouwen, hardlopen en nog veel meer luister ik naar luisterboeken. Het assortiment is hartstikke groot. Nederlandse boeken, Engelse boeken, chicklit, thrillers, literaire romans, kerstverhalen, je vindt het er allemaal. De eerste maand kun je deze app gratis uittesten, dus probeer het eens als je benieuwd bent geworden. Ik vind het een fantastische manier om saaie dingen leuker te maken en meer boeken te ‘lezen’ dan ooit.

Favoriete kledingstuk: Believe the hype kersttrui

Believe the hypeIk wilde al heel lang zo’n lekkere comfortabele trui van Believe the hype bestellen, maar ik vind de truien zo duur. Deze maand hadden ze een leuke aanbieding met hun kersttruien en toen besloot ik er toch gewoon een te bestellen. Ik bestelde een zwarte trui met de tekst ‘You had me at Ho Ho Ho’ en hij is zo lekker zacht. Ik heb de trui met veel plezier gedragen deze kerst en de komende tijd blijf ik ‘m ook lekker dragen. Het interesseert me lekker helemaal niets dat het eigenlijk een kersttrui is.

Favoriete sport: Hot yoga

yoga

Deze maand volgde ik mijn eerste lesje hot yoga. Dat wilde ik al heel lang doen, maar iets hield me steeds tegen. Ik word namelijk nogal geïrriteerd als het buiten warmer is dan 30 graden als ik iets moet doen, laat staan in kwellende yogahoudingen zitten in een ruimte waar het nog eens 10 graden warmer is. Toen ik de yogaruimte binnenstapte schrok ik echt even van de hitte en de les die volgde was ook loeizwaar. Het voordeel daarvan is dat je vanzelf mindfull bent. Ik kon aan weinig andere dingen denken dan dat ik het zo warm had en de zweetdruppels die over mijn rug liepen. Geen tijd om me zorgen te maken over morgen. Dit is zeker niet de laatste hot yoga les die ik gevolgd heb, ook al was het zo zwaar. Na de les voelde ik me heel fris en alle (spier)pijntjes in mijn lichaam waren verdwenen. Dat is nu wat ik zo fijn vind aan yoga.

Vandaag ga ik lekker rustig aan doen en me volstoppen met oliebollen en ander lekkers. ’s Avonds ga ik naar de stad om het nieuwe jaar feestelijk in te gaan en dan is het alweer 2016, pff. Geniet nog even van de laatste dag van 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *