Dagje Den Haag

Gisteren ging ik met Filip, mijn lieve vriendje, een dagje naar Den Haag. Mijn vriend komt oorspronkelijk uit Kroatië en hij heeft dan ook de Kroatische nationaliteit. Dat klinkt heel exotisch natuurlijk, maar er zit wel een nadeel aan vast: voor een nieuw paspoort moet hij naar de ambassade toe, met andere woorden afreizen naar Den Haag. Ik besloot met hem mee te gaan, zodat hij niet 6 uur lang eenzaam en zielig in de trein hoefde te zitten.. en stiekem had ik natuurlijk ook wel zin in een winkeldagje.

largeDe ambassade van Kroatië is maar open tot 1 uur ’s middags en aangezien wij zo ongeveer in het uiterste puntje van Limburg wonen betekende dat voor ons dat we om 8 uur al in de trein zaten. Ik beoefende anderhalf uur lang  mijn grootste hobby slapen en toen reden we al bijna Utrecht centraal binnen, waar we moesten overstappen naar de trein richting Den Haag centraal. Om 11 uur waren we dan eindelijk in Den Haag en konden we onze benen weer strekken: tijd voor een wandelingetje naar de ambassade. Filip kreeg zijn nieuwe paspoort en de man van de ambassade vertelde hem nog iets in het Kroatisch, waar ik alleen de woorden ‘oké’ en ‘dankjewel’ uit kon halen. De man van de ambassade sliste trouwens nogal terwijl hij sprak, dus ik kan nou met trots zeggen dat ik mijn eerste slissende Kroaat heb ontmoet.. wat een feest!

Toen werd het tijd om richting de stad te gaan en eens flink te winkelen. Filip kocht een nieuwe spijkerbroek en vond hele mooie schoenen, die jammer genoeg niet in zijn maat te krijgen waren. Ik keek in heel veel winkels voor leuke kleren, maar ik kon niks vinden. Uiteindelijk heb ik me uitgeleefd bij Six, waar ik 3 paar oorbellen kocht. Ik koop bijna altijd knopjes oorbellen en ik vond het tijd voor nieuwe hang oorbellen voor de afwisseling.

Ook kocht ik nog 3 Engelse boeken bij the American Bookcentre. Ik vind dat echt een geweldige winkel en ik moet me altijd inhouden om niet met 30 boeken naar buiten te lopen. Ze hebben er echt enorm veel boeken, het personeel spreekt zo mooi, vloeiend Engels tegen Engelse klanten en je krijgt er korting als student zijnde.. kan het nog mooier?

 

v.l.n.r: Summer and the city – Candace Bushnell (De schrijfster van Sex and the City, Lipstickjungle etc.), One Day – David Nicholls, The curious incident of the dog in the night- time – Mark Haddon

Liefs, Linda

2 reacties

  1. Ja, het was ook echt heel gezellig! Nee, hij heeft nog steeds de Kroaatse nationaliteit, vandaar dat hij ook naar de ambassade van Kroatië moest om zijn paspoort op te halen. Hij heeft er al eens over gedacht om de Nederlandse Nationaliteit te nemen, omdat dat met veel dingen net wat makkelijker werkt. Het is alleen best prijzig en daarom wacht hij er sowieso nog even mee en daarnaast is hij ook wel erg trots op zijn nationailteit, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *