Citytrip naar Parijs: Day 3 & 4

Vorige week schreef ik al over de eerste twee dagen die ik doorbracht in Parijs. Mijn vriend en ik waren echter vier dagen in de stad van de liefde, dus bij deze het verslag van de overige twee dagen. Deze dagen waren net zo zonovergoten als onze eerste dagen, dus we hebben niet alleen allerlei dingen bezocht maar ook veel van het zonnetje genoten. Heerlijk. Lees verder voor het verslag per dag.


Dag 3 Het Louvre & het Parijse buitenleven
De derde dag begon net als de andere dagen op een bankje in de zon, waar we onze vers gekochte croissantjes en pain aux chocolat oppeuzelden. Tsja, dat hoort er toch wel bij in Parijs. Met gevulde buiken gingen we daarna op weg naar het Louvre. We keken een tijdje naar alle toeristen die foto’s maakten in allerlei houdingen. Foto’s waarop je een gebouw zogenaamd ‘vasthoudt’, ik denk niet dat ik het ooit zal gaan begrijpen. Maar Aziaten zijn er helemaal dol op. Na een tijdje besloten we het museum in te gaan en gelukkig was de rij om naar binnen te gaan niet zo heel lang. We mochten allebei gratis naar binnen (tipje voor iedereen die jonger is dan 25 jaar!). Altijd fijn, natuurlijk. Wat dan weer tegenviel was de temperatuur in het Louvre. Sjezus, wat was het daar warm zeg. Vooral in de hal onder de glazen piramides was het echt niet uit te houden, maar ook de rest van het museum was tropisch warm. Ik dacht dat veel kunst koel gehouden moet worden, maar schijnbaar maakt warmte niet zo veel uit.

 

We trotseerden de drukke zaal met de Mona Lisa. Het verbaast me toch altijd dat zoveel mensen op zo’n klein schilderijtje afkomen 😉 Daarna slenterden we nog wat rond en we lachten om de Griekse en Romeinse standbeelden met hun kleine piemeltjes (We zijn zooo volwassen, ahum). Toen was het tijd om het voor gezien te houden. Drukte gecombineerd met hitte is iets waar ik een beetje kriebelig van wordt. Op naar wat frisse lucht dus. De rest van de middag genoten we van het zonnetje in Jardin des Tuileries. We deden een dutje, liepen wat rond, keken naar de kinderen met bootjes bij de vele vijvers, aten een crêpe met Nutella en slush ijs om een beetje af te koelen. Daarna hebben we nog wat gegeten en ’s avonds sloeg het weer helaas om. De regen kwam met bakken uit de lucht en daarom zijn we maar terug gegaan naar het hotel. Ik keek de mooie film ‘It’s about time’ op onze superdeluxe Apple tv. Combineer dat met een heerlijk donzig bed en snacks en je kunt je voorstellen dat ik allesbehalve een vervelende avond had.

Dag 4 Gebakjes & het laatste bezoekje aan de Eiffeltoren
Op onze laatste dag gingen we eerst naar La Défense. Daar staat het helemaal vol met grote kantoorgebouwen, met als blikvanger de Grande Arche. Heel tof om eens te zien. Daarna gingen we verder naar Saint-Germain-des-Prés. Dat is mijn favoriete wijk, naast Montmartre. Het is er gewoon zo gezellig op straat met jazzmuzikanten, lieve oude stelletjes, volle terrassen. I love it. We brachten een snel bezoekje aan de Notre Dame en vluchtten daarna meteen weer weg uit de toeristische drukte. Het was tijd om naar La Durée te gaan voor een luxe uitspatting. Het lijkt misschien bizar om bijna een tientje uit te geven aan een gebakje, maar soms mag je jezelf best verwennen. Alle taartjes zijn daarnaast ook gewoon héél erg lekker en die ene keer dat je dan in Parijs bent, moet je er gewoon voor gaan. Ook mijn vriend was blij met het taartje waarop ik hem trakteerde, maar stiekem was mijn Saint-Honoré rose framboise het allerlekkerst.

 

 

 

 

Na dit smulfestijn liepen we door de wijk naar Jardin du Luxembourg. Daar lieten we ons allebei neerploffen op een stoeltje bij de tennisbaan en de eerste uren zijn we ook niet meer opgestaan. Mijn vriend vermaakte zich met kijken naar de tenniswedstrijden van de Parijzenaren en vroeg zich klaaglijk af waarom wij in Nederland geen parken met tennisbanen hebben. Ik las in mijn boek en mijmerde over een leven in Parijs en wekelijks hardlopen in dat prachtige, uitgestrekte park. Ze hebben het niet slecht hoor, die inwoners van Parijs. Pas toen de zon helemaal weg was gingen we wat eten. Rond die tijd kwamen we ook zowat om van de honger. Daarna brachten we een laatste bezoekje aan de Eiffeltoren. We maakten wat foto’s en daarna was het helaas tijd om terug naar ons hotel te gaan. Een laatste nacht slapen en toen moesten we toch echt weer terug naar Nederland.

We hebben een heerlijke vakantie gehad in Parijs. Je hoeft heus niet naar tropische oorden om het echte vakantiegevoel te krijgen. Ook in een stad kun je van de zomer genieten als de zon genoeg schijnt. Gewoon de tijd nemen om af en toe uit te rusten in de vele mooie parken en dan is het prima vertoeven in een grote stad. Dit was zeker voor herhaling vatbaar!

Liefs, Linda

2 reacties

  1. Leuke verslagen en mooie foto's! Aziaten weten echt op fantastische manieren te poseren 😛 Ik zag op vakantie van die Aziatische meisjes van die rare poses aannemen waarbij ze kuiltjes in hun wangen drukte of deden alsof ze snorharen hadden?? 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *