books project: update

Weet je nog deze post? Daar verklaarde ik in dat ik me deze zomer door de boeken heen zou werken die steeds maar blijven staan op mijn boekenrek. Nou, uhm.. dat is grandioos mislukt. Ik heb welgeteld 1 boek van de lijst gelezen en dat was ‘Fifty Shades Freed’ en die las ik meer omdat ik benieuwd was hoe het verhaal zou eindigen, niet omdat het nou zo geweldig is geschreven. Ik was eerlijk gezegd ook wel blij toen ik het boek eenmaal uit had met cliché einde en alles.

Ik heb me er wel zo ongeveer aan gehouden dat ik geen nieuwe boeken zou kopen. Één boek kon ik echter niet weerstaan toen ik op bol.com zat om een schoolboek te bestellen en dat was ‘Bonjour, Happiness!’ Ik ben er nog niet aan toe gekomen om het ook daadwerkelijk te lezen, want ik ben nog bezig in ‘the Happiness project’. Dat is in ieder geval een erg interessant boek, vooral omdat iedereen wel graag gelukkiger wil worden in het leven en je via dit boek allerlei kleine tips krijgt om dat te bereiken. Oh, en verder kreeg ik nog twee boeken van mijn ouders voor het behalen van mijn propedeuse. Mijn boekenkast heeft zich dus stiekem toch weer een beetje meer gevuld.

Daarnaast heb ik ook heel veel fictie gelezen deze vakantie. Vooral in Kroatië heb ik boeken verslonden, lekker lui in de zon. Hoe het dan komt dat ik toch maar 1 boek van mijn books project heb gelezen? Nou, mijn moeder heeft ook een goed gevulde boekenkast vol boeken die ik nog wilde lezen. Ik las deze zomer:

1. Bella Italia – Nicky Pellegrino
Dit boek las ik omdat het een fijn vakantieromannetje is. Het gaat over een Italiaanse familie die in Engeland woont en ruzie heeft met een andere Italiaanse familie. De dochters weten niet waarover die ruzie gaat en een van de dochters weet stukje bij beetje het hele verhaal los te peuteren bij haar moeder. Er gaan echt een hele geschiedenis aan de ruzie vooraf. Het is een heerlijk simpel boek om lekker bij weg te dromen in het zonnetje.

2. Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett
De meesten van jullie kennen dit verhaal denk ik wel. Het boek is verfilmd als ‘the Help’ en die had ik al gezien, maar toch was het leuk om het boek ook te lezen. Het verhaal gaat over zwarte hulpen van blanke vrouwen in Amerika in de tijd dat zwarten nog aparte wijken, scholen, wc’s, bibliotheken en ga maar zo door hadden. Samen met de blanke Miss Skeeter willen zij hun verhalen omzetten in een boek, om de wereld te laten zien hoe zwarte hulpen worden behandeld. Gek om je te beseffen dat het er ooit echt zo aan toeging in Amerika.

3. De smaak van droef en zoet – Aimee Bender
Dit boek kan ik niet anders beschrijven dan een beetje vreemd. Het verhaal gaat Rose, een klein meisje, die van de ene op de andere dag opeens gevoelens ‘proeft’. Als ze taart eet kan ze precies proeven wat haar moeder voelde toen ze de taart bakte. Ze vindt dit heel vervelend en wil er graag vanaf, want ze kan vanaf dat moment nooit meer genieten van eten. Terwijl Rose opgroeit ontdekt ze dat haar hele familie een beetje vreemd is. Haar vader is bang voor ziekenhuizen en haar broer verdwijnt regelmatig en niemand kan hem dan vinden. Dat verdwijnen heeft nogal een mysterieuze oorzaak, maar als je wilt weten wat de oorzaak is moet je maar gewoon het boek gaan lezen en gegarandeerd.. het is niet wat je denkt dat het is!

4. En dan nog iets – Paulien Cornelisse
Velen van jullie kennen ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, het 1e boek van Paulien, wel. Dit boek is hetzelfde opgezet als het 1e boek. Gekke dingen in onze taal worden een voor een behandeld door Paulien op een hele grappige manier. Ik heb het boek in een avond uitgelezen, zo leuk vond ik het. En je leest er ook makkelijk doorheen.

Liefs, Linda

7 reacties

    • De film is echt een aanrader. Het is best wel getrouw aan het boek, maar toch leuk om te zien. Ik heb dus eerst de film gezien en toen het boek gelezen, dus ik wist al wat er allemaal ging gebeuren maar toch heb ik het boek met plezier gelezen. Ik denk ook wel dat, dat zo is als je nu de film gaat kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *